OPROEP! 26 juni: “De paden op, de stegen in.”

Op zaterdag 26 juni staat er een nieuwe actie van het Collectief Stedenwijk Zuid Groen op de agenda. Na de speelplaatsen voor de jeugd zijn nu de stegen en paden achter onze huizen aan de beurt. Sommigen van ons beschouwen deze doorgangen als ‘eigen’ en zien er schoon en fris uit. Hierdoor doen de woonblokken prettig aan en voelen we ons veilig. Op andere plekken groeit het onkruid welig en hoopt het zwerfafval zich op. En dan weet je het wel: beleving en het gevoel van veiligheid hollen achteruit.

Daarom gaan we “de paden op, de stegen in”. Gewapend met krabbers en bezems en genoeg vuilniszakken maken we alles weer spic en span. En iedereen kan meedoen! Kinderen kunnen bezemen en krijten na afloop de mooiste bloemen, vlinders en bomen op de tegels. Misschien is er zelfs plek voor echte muurtuintjes!

Maar eerst koffie op de Veldhoek. We verzamelen om 9.30 uur aan de Deurnestraat 40 en trekken om 10.00 de wijk in. We hangen opnieuw de slingers op, want een schone wijk, begint voor de deur! Om ca. 13.00 is de actie afgelopen. Doe ook mee!

In de week voorafgaand aan de schoonmaakdag, dus van 19 tot 26 juni, kunnen alle bewoners al starten met schoonmaken. De zakken met onkruid kunnen worden aangemeld bij het collectief en aangeboden worden op de containeropstelplaats.  Op zaterdag 26 juni worden die door het collectief dan opgehaald. Meld je afval bij:

collectiefstedenwijkzuidgroen@gmail.com

Over de auteur

+ berichten

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.