Activiteiten voor senioren uit Stedenwijk

Mijn naam is Mariëtte Alberda en ik ben sinds 2001 werkzaam bij De Schoor, Welzijn in Almere, als ouderenwerker in Almere Stad West, waaronder Stedenwijk.

U kunt bij mij terecht voor allerhande vragen, advies en informatie. Te denken valt aan vragen over vrijetijdsbesteding. Heeft u een hobby die u graag met anderen wil delen of zoekt u juist een activiteit die bij u aansluit? Voelt u zich eenzaam en zou u graag andere mensen ontmoeten, dan kunnen wij samen op zoek gaan naar mogelijkheden die er voor u zijn.

Weet u niet zo goed wat de mogelijkheden voor u zijn dan kan ik, op afspraak, bij u thuis langskomen voor een “Bakkie aan de Deur”, een vrijblijvend informatief gesprek of gewoon voor een gezellig praatje.

De zomervakantie staat voor de deur, maar u hoeft zich deze zomer niet te vervelen. Ook dit jaar zal er vanaf 16 augustus 2021 t/m 9 september 2021 de Zomerschool voor Senioren Almere plaatsvinden, mits de RIVM-regels dit toelaten. Dit jaar bestaat het programma uit; bustochten, fietstocht, BBQ, midgetgolf, Jeu de Boules en Bodymind-fit. De inschrijving is op dinsdag 3 augustus 2021 van 13:00 uur tot 15:00 uur in buurtcentrum Kolkzicht, buurtcentrum De Wieken en Senior-Live. Voor actuele informatie kunt u kijken op www.zomerschoolvoorseniorenalmere.nl of www.deschoor.nl of flyers. De flyers vind u o.a. in buurtcentra en de bibliotheek.

Zoekt u uitdaging in bewegen dan is misschien de Senior-Challenge iets voor u op vrijdag 8 september 2021. Bent u 55 jaar of ouder dan kunt u meedoen met de Senior-Challenge. Het belangrijkste op deze dag is om te genieten en samen met anderen te ervaren hoe het is om op een laagdrempelige manier samen een triathlon te volbrengen. In het zwembad bij Van Rheenen 20 minuten zwemmen, gevolgd door een kopje koffie, wordt er met een omweg gefietst naar de Esplanade afhankelijk van de gekozen afstand 25 of 35 km.

Hierna wacht een heerlijke lunch voor alle deelnemers en vervolgens wordt er nog een wandeling gemaakt van 5 of 10 kilometer. De finish zal onder de finishboog op de Esplanade zijn, waar later in het weekend de “professionele” triatleten ook zullen finishen. Aanmelden kan via de Schoorsite – www.deschoor.nl of kijk op https://almere.triathlon.org

Blijft u liever iets dichter bij huis dan kunt u denken aan o.a. de Buurtkamer, Eigen Tijd voor mantelzorgers, leren omgaan met de Compaan tablet, koffiemomenten en nog veel meer. U bent altijd welkom!

Ik hoop u snel ergens te zien of te ontmoeten, u kunt contact met mij opnemen 06-52420105 van maandag t/m donderdag of malberda@deschoor.nl.

Over de auteur

Mariëtte Alberda
Ouderenwerker bij De Schoor | 06 524 20 105 | malberda@deschoor.nl | Website | + berichten

Mijn naam is Mariëtte Alberda en ik ben sinds 2001 werkzaam bij De Schoor, Welzijn in Almere, als ouderenwerker in Almere Stad West, waaronder Stedenwijk.