Algemeen maatschappelijk werker Marijke Heikoop

‘Hallo bewoner van Stedenwijk! Graag stel ik mijzelf voor: mijn naam is Marijke Heikoop. Ik werk als algemeen maatschappelijk werker in het wijkteam voor Stedenwijk en voor Literatuurwijk en ik doe dat met veel plezier! Ik ben trots op Stedenwijk: er wonen zoveel verschillende mensen vanuit verschillende achtergronden in de wijk en mensen helpen en steunen elkaar. Ook wordt er veel door bewoners voor bewoners georganiseerd en daarom leeft het in de wijk!

Als algemeen maatschappelijk werker mag ik een steentje bijdragen door te helpen als je tegen problemen aanloopt. Dat kan van alles zijn: financiële problemen, relatieproblemen of als je wilt scheiden. Maar ook bij rouw, huiselijk geweld of vragen rondom huisvesting. Loop je tegen zaken aan, neem gerust contact op door een melding te doen bij jouw wijkteam. Één van mijn collega’s of ik kunnen een tijdje met je meelopen en je ondersteunen in de problemen die jij het hoofd wil bieden en waar je misschien zelf even niet uitkomt. We helpen je om weer regie over je eigen leven te krijgen. Misschien tot ziens!’

Over de auteur

+ berichten

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.