Alleen en samen in Almere

Eenzaamheid wordt vaak omschreven als een naar en leeg gevoel. Het is een seintje in je lichaam dat je vertelt dat je iets moet veranderen aan de verbinding met andere mensen. Deze emotie gaat niet vanzelf over. Je moet er zelf aan werken. Hoe veel werk dat is en hoe snel dat gaat, verschilt per persoon.

In Almere voelt meer dan de helft van de volwassenen zich weleens eenzaam. Of je nu jong of oud bent, een baan hebt of werkloos bent, je veel de deur uit gaat of juist thuisblijft. Eenzaamheid kan iedereen raken. Op de website www.alleenensameninalmere.nl is alle informatie te vinden over het thema eenzaamheid en is toegankelijk voor iedereen. Verschillende activiteiten die bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid kun je hier ook vinden.

Heb je tips voor op de website of heb je vragen, neem dan contact op met Vanessa Steenbergen via vsteenbergen@deschoor.nl. Wil je dat iemand met je meedenkt bij een bepaalde casus of bij het organiseren van een activiteit rondom eenzaamheid? Dan denkt zij vanuit haar expertise eenzaamheid graag met je mee!

Over de auteur

+ berichten

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.