Wat heb je nodig

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 stukje gember
  • 2 blikjes kikkererwten
  • boerenkool
  • I blik kokosmelk
  • zout, peper
  • Maggiblokje
  • Kurkuma
  • 100 ml bouillon
  • chilivlokken (afhankelijk van hoe pittig je het wilt hebben)
  • olijfolie
  • rijst (of quinoa, bulgur)

Begin met het fijnsnijden van de ui, knoflook en gember. Doe wat olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook en gember. Voeg wat zout en peper toe en roer even door. Doe de kurkuma en chilivlokken erbij en roer goed door. Doe dan de kikkererwten erbij. Zorg er wel voor dat ze uitgelekt en afgespoeld zijn. Laat even doorbakken en stamp in de pan ongeveer de helft van de erwten plat. Voeg dan de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg zout en peper naar smaak toe en een Maggiblokje, roer goed door en laat ongeveer 30 minuten sudderen totdat de saus dikker wordt. Voeg op het laatst een flinke hand boerenkool toe. Roer nog door. Serveer met rijst, quinoa of bulgur … een heerlijke vegan comfort food dish.

ENJOY 😋

Door Meinke

Hallo mijn naam is Meinke en woon in Literatuurwijk. Ik ben daar gastouder en woon samen met mijn dochter en mijn lieve varken Ludwig (Louie) In mijn vrije tijd ben ik fotograaf.