Contactcirkel Rode Kruis Almere

“Goedemorgen, de telefooncirkel. Heeft u goed geslapen?” klinkt het iedere ochtend aan de telefoon tussen half negen en negen. Jannie is begeleider van de Contactcirkel Rode Kruis Almere. Eens in de maand is zij een week verantwoordelijk voor de start en het sluiten van de telefooncirkel. “Ik kan niet omschrijven hoe groot de opluchting is zodra ik gebeld word”, vertelt Jannie. Dat houdt namelijk in dat de cirkel rond is, en het goed gaat met alle deelnemers.  Mevrouw Smit woont in de Stedenwijk en neemt met veel plezier elke ochtend deel aan de telefooncirkel. “Ik vind het een prettig idee dat iemand weet dat ik goed wakker ben geworden”.

Woont u alleen en vindt u het prettig om iedere ochtend iemand te spreken? Doe dan mee aan de Contactcirkel (Telefooncirkel) voor alleenstaande Jongeren en Ouderen. De cirkel wordt iedere ochtend van de week op hetzelfde tijdstip door een begeleider, een vrijwilliger van het Rode Kruis, gestart door de eerste deelnemer van de cirkel te bellen. Deze belt vervolgens de volgende persoon op de lijst en zo verder. Als de laatste persoon de begeleider weer belt, is de cirkel rond. Neemt u de telefoon niet op? Dan komt de begeleider in actie. De begeleider neemt dan contact op met het sleuteladres, deze zal bij u komen kijken of er iets aan de hand is.

Alle alleenstaande zelfstandig wonende Jongeren en Ouderen die behoefte hebben aan dagelijks contact kunnen deelnemen. De deelname aan de Contactcirkel is gratis.

Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie, neem dan contact met het Rode Kruis afdeling Almere op 0320-224 207, spreek een boodschap in en wij nemen contact met u op. Aanmelden of voor meer informatie kan ook via e-mail op: contactcirkel.almere@rodekruis.nl. 

*) de genoemde namen van personen in dit artikel zijn fictief.

Wim van Ewijk

Coördinator Contactcirkel Rode Kruis Almere

Over de auteur

+ berichten

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.