De handen uit de mouwen op 18 september

Op zaterdag 20 maart werd het voorjaar ingeluid in Stedenwijk Zuid. Wat is het toch geweldig als je samen zoveel werk kunt verzetten!

Zowel in ‘Brabant’ als in ‘Limburg` werd met een energieke groep vrijwilligers een enorme hoeveelheid puin en zwerfafval verwijderd uit het speeltuintje achter de Sittardstraat. Maar ook op andere locaties in de wijk was het ‘raak’. Aangestoken door het groot onderhoud in de wijk zijn vele bewoners ook enthousiast in de eigen tuin en met het terras aan de slag gegaan en sommigen ‘vergaten’ daarbij hun overtollige puin netjes af te voeren. Omdat we voor onze (klein)kinderen veilige speelplekken willen, werd dat ook opgeruimd en afgevoerd. De teller bleef steken op 30 zakken en honderden stenen, die door extra inzet van de gemeente werden opgehaald.

Geïnspireerd door deze succesvolle actie hebben zich nieuwe vrijwilligers gemeld bij het Collectief Stedenwijk Zuid, die hun eigen straat of speelplek hebben geadopteerd en er voortaan op toezien dat daar alles schoon blijft. Dat is echt fantastisch! En omdat we hebben ervaren dat deze aanpak resultaat oplevert, komen we in september opnieuw in actie.

Op de tweede nationale schoonmaakdag “World Cleanup Day”, zaterdag 18 september, verleggen en verbreden we ons terrein naar het water. Met kano’s willen we een begin maken om ook onze ‘grachtengordel’ schoon te vissen. Letterlijk met schepnet alle plastic soup-troep opscheppen. Want wat begint in de onze eigen grachten eindigt uiteindelijk in de oceaan. Iedere Stedenwijker kan een bijdrage leveren aan een gezond en schoon milieu en daar hoef je geen Boyan Slat voor te heten.

Dus, kunnen we op jullie rekenen? Doen jullie weer mee? Meld je aan op collectiefstedenwijkzuidgroen@gmail.com en we zien elkaar op 18 september om 9.30 bij de Veldhoek, Deurnestraat 40 in Almere’s schoonste wijk: Stedenwijk Zuid.

Over de auteur

+ berichten

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.