De wooncoach maakt verhuizen gemakkelijker

Wilt u kleiner gaan wonen? Lukt traplopen niet meer zo goed? Valt het tuinonderhoud u zwaar?

Praat eens met de wooncoach van Woningstichting GoedeStede. Zij kan u verder helpen.

De wooncoach maakt verhuizen gemakkelijker.

Veel mensen zien op tegen een verhuizing, praktisch en emotioneel. De wooncoach kan dit iets makkelijker maken. Zij weet welke stappen gezet moeten worden, kent de verhuisregelingen en helpt u op weg. Zo wordt uw besluit om te gaan verhuizen wellicht makkelijker.

Een kleiner huis heeft allerlei voordelen: De stookkosten zijn lager. Het huis is makkelijker schoon te houden. De tuin is minder werk en een gelijkvloerse woning heef geen trappen. Nog een voordeel: als u verhuist naar een kleinere woning, maakt u starters of gezinnen blij met uw ruime huis.

Voor wie is de wooncoach bedoeld?

De wooncoach is er voor 55-plussers die nu wonen in een huur- of koopwoning in Almere, en die geen thuiswonende kinderen (meer) hebben.

Waar vind ik de wooncoach?

Er zijn drie wooncoaches in Almere. Zij helpen u met concrete verhuisvragen, maar kunnen ook meedenken over uw woonwensen in de toekomst. Hun advies is gratis.

De gemeente Almere heeft enkele verhuisregelingen om ‘goed oud worden’ mogelijk te maken. Lees voor meer informatie het artikel Verhuisregelingen. Wellicht komt u in aanmerking voor een vergoeding van € 1.250,-. Uw wooncoach kan er ook alles over vertellen.

Wist u dat…

…woningstichting GoedeStede meer dan 1.000 woningen heeft die alleen worden verhuurd aan senioren? Het kan gaan om appartementen maar ook kleine eengezinswoningen.

… in Stedenwijk Noord zijn zo’n 30 woningen gelabeld zijn voor senioren. Maar ook ‘om de hoek’ op de Meesterstraat zijn mooie appartementen te vinden.

… de woningen die vrijkomen, worden geadverteerd op WoningNet Almere. Neem eens een kijkje of er iets voor u tussen zit. De wooncoach kan u daarbij helpen.

… de meeste seniorenwoningen ook betaalbaar zijn met huurtoeslag? GoedeStede vindt het belangrijk dat u een huurprijs betaalt die past bij uw inkomen. U gaat dus meestal niet meer betalen na verhuizing.

Foto: aangleverd

Over de auteur

+ berichten

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.