Beste Stedenwijkers,

De zomer lijkt nu eindelijk begonnen te zijn! En hoewel de regen alweer voor de deur staat, blijven we bij de Stedenwijker optimistisch. Daarom deelt Hanna deze editie het recept voor een zonnige zomersalade. Ik zie mezelf al helemaal zitten, op mijn balkon, luisterend naar het vrolijke gekwetter van de gierzwaluwen en de halsbandparkieten, uitkijkend over het Arnhemplein, genietend van deze frisse salade.

Over het Arnhemplein gesproken, weet u hoe het er vroeger uitzag? En hoe en waarom het is veranderd in het prachtige, gezellige speelplein van vandaag? Het kwam allemaal door de inzet van enkele enthousiaste, betrokken buren en de idee├źn van creatieve buurtkinderen die op zoek waren naar een fijne speelplek. Hoe het begon leest u in het eerste deel van het verhaal van het Arnhemplein.

En op dit mooie plein vindt natuurlijk elk jaar, op de eerste zondag van de zomervakantie, het Ouder-en-Kind Festival plaats. Het grote feest zal dit jaar plaatsvinden op zondag 21 juli, met om 13:00 de opening met het Ouder-en-Kind-Festival-lied. Wil je meezingen? Hier kan je alvast het refrein oefenen. Ook de Stedenwijker is er weer bij, met een leuke activiteit voor jonge reporters en hun ouders, grootouders, ooms, tante’s en andere aanverwanten.

Verder hebben we nog een mooi artikel van het VMCA over het “Vriendschap op maat”-project. Waaruit toch maar weer blijkt hoe belangrijk verbinding in de buurt is, en wat vrijwilligerswerk kan betekenen voor eenzame of hulpbehoevende mensen. Als buurtkrant proberen wij deze verbinding natuurlijk ook te faciliteren. Dus mocht je iets te melden hebben aan je buren, of heb je een goed idee voor de buurt, stuur dan je artikel naar destedenwijker@outlook.com, dan plaatsen wij het artikel in de volgende editie.

Namens de redactie wens ik u een fijne zomer toe!

Door Kim

Mijn naam is Kim, en ik woon sinds 2013 met heel veel plezier in Stedenwijk samen met mijn man en twee kinderen. Ik werk als paleo-ecoloog bij een archeologisch adviesbureau. Dit betekent dat ik bij opgravingen onderzoek hoe de natuur er in een bepaalde tijd uitzag, of wat mensen aten. Met mijn stukjes in De Stedenwijker hoop ik buurtbewoners te verwonderen over de natuur in onze buurt. Want die is mooi en daar moeten we samen voor zorgen.