Op zaterdag 16 september is het World Cleanup Day. Tijdens deze wereldwijde opruimactie krijgt de planeet een grote schoonmaakbeurt. 

Op de World Cleanup Day organiseert de gemeente Almere activiteiten. Door heel Almere staan marktkraampjes waar je schoonmaakmaterialen kan lenen om zwerfafval op te ruimen in jouw buurt. Alle kraampjes organiseren voor kinderen van 4 tot 12 jaar Zwerfafval Bingo. Jong en oud zet zich op deze dag in voor een schone en duurzame stad. 

Zelf meedoen met de World Cleanup Day kan door het organiseren van een opruimactie op 16 september. Deze actie kan je bijvoorbeeld uitvoeren met de buren, familie of vrienden. Maar ook scholen, sportverenigingen en bedrijven kunnen zich aanmelden. De gemeente Almere levert schoonmaakmaterialen zoals zwerfafvalgrijpers, hesjes, vuilniszakken en handschoenen en haalt het ingezamelde afval op.

Wil je meedoen, materialen ontvangen of meer informatie? Bekijk de website: https://www.almere.nl/afval/schoon-almere/world-cleanup-day

foto’s zijn aangeleverd

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.