Echnalympics 2022 brengt talenten samen
‘Drie dagen sport, spel & fun’

ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton sluit het schooljaar af met zijn eigen Olympische Spelen. Op dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 juli strijden alle onderbouwklassen om het goud tijdens ‘Echnalympics 2022’. Thuishonk is honkbal- en softbalvereniging Almere ’90. “Talent en verbinding staan centraal in drie dagen sport, spel en fun”, zegt coördinator Caroline Muskens.

Atletiek, voetbal, softbal en funspelen
“De afgelopen maand is elke onderbouwklas een land geworden met de mentor als koning(in)”, vervolgt Muskens, zelf docent lichamelijke opvoeding op Echnaton. “Binnen de mentorlessen hebben de klassen zich verdiept in de culturele en sportieve geschiedenis van het land en zijn de teamshirts ontworpen. Echnalympics is het toetje van het schooljaar met atletiek, voetbal, softbal en funspelen. Een gevarieerd programma met voor elk wat wils, toch?”

Opening met vuur en defilé
“Meedoen is belangrijker dan winnen. Die olympische sfeer zie je terug bij de openingsshow. De landen komen met een defilé feestelijk het terrein op. De schoolband speelt op het Echnaton FM Podium, onze dansgroep heeft een choreo voorbereid en er is een ‘soccer skills demo’ waar de leerlingen in de vakantie lekker op kunnen oefenen. We hebben onze collega en oud-olympiër Timothy Beck bereid gevonden het vuur te ontsteken. En ja, bij de sluitingsshow op donderdag worden er natuurlijk medailles omgehangen.”

Klas K1C doet als Japan mee aan Echnalympics 2022. Aanvoerder Jayden (bovenste rij, derde van links) heeft vertrouwen in de prestaties van zijn klas. “We zijn een goede klas, heel sportief, kunnen goed samenwerken en hebben de beste mentoren!”

Leidinggeven door leerlingen LO2 (mavo) en BSM (havo)
“Bij Echnalympics staat de verbinding op de eerste plek. Het is fijn om samen met je klas en mentor het plezier van sporten te ervaren, zeker aan het einde van een schooljaar als dit. Die verbinding zie je ook bij de organisatie. We werken intensief samen met (oud-)leerlingen van de school. Onze bovenbouwleerlingen met het examenvak LO2 (mavo) of BSM (havo) ontwikkelen hun talent op het gebied van leidinggeven. De ploeg van TP Productions verzorgt podium, licht, geluid en effecten. De kids van Echnaton FM zenden alles uit op hun livestreams. Echnalympics is de mooiste manier van ‘leren in beweging’.”

Echnalympics bijwonen
Echnalympics is vrij toegankelijk voor ouders en geïnteresseerden. Meer informatie is te vinden op de website van Echnaton. De livestreams zijn te bekijken op de website van Echnaton FM.

Uitgelichte foto: echnaton.nl

Over de auteur

+ berichten

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.