Lekker voor op brood maar het kan ook voor een maaltijd met rijst erbij. 

Waar komt de naam gebakken marinier vandaan? Nederland heeft een vliegkampschip gehad met de naam Karel Doorman. Deze is in de jaren zestig verkocht aan Argentinië. De betaling geschiedde deels in natura en op die manier kreeg de marine een grote hoeveelheid Corned Beef in haar bezit. De koks kregen de opdracht om gerechten met Corned Beef te verzinnen. Een ervan is gebakken marinier en kan bij de rijsttafel gegeten worden, maar is ook heerlijk op brood bij de broodmaaltijd. De bereiding duurt niet langer dan vijftien minuten. 

Ingrediënten: 

1 blikje corned beef (340 gr)

1 grote ui 

Een teentje knoflook 

Een beetje trassi (heb je trassi pasta dan een theelepeltje, heb je een brok trassi dan een stukje van 1 bij 1 cm)

1 lepel sambal badjak (als het een hete badjak is dan iets minder, mag ook een andere wat zoete sambal zijn) 

1 lepel ketjap manis 

Een beetje gemalen gember (Djahé) 

Een beetje gemalen komijn (Djintan) 

Een beetje gemalen koriander (Ketoembar) 

Bereiding: 

Snijd de corned beef in blokjes van +/- 1,5 bij 1,5 cm.

Doe twee eetlepels arachideolie in een koekenpan.

Fruit de ui op een matig vuur voor ongeveer vier minuten. 

Doe de knoflook en trassi erbij (stinkt lekker) en laat het oplossen in een klein beetje kokend water. 

Voeg de corned beef erbij en zet het vuur iets hoger 

Doe de kruiden en de sambal erbij en roer het mengsel af en toe. De trassi brokjes zullen oplossen. 

Doe de lepel ketjap manis erbij. Nu nog even doorroeren en het is klaar. 

Je kunt dit gerecht ook maken met een blikje smac (luncheon meat). 

Eet smakelijk!