Een voedzaam, snel en gemakkelijk recept, geschikt om tijdens de maand Ramadan te maken.

  • kippengehakt (runder-, kalfs- of lamsgehakt af te halen bij de halal slagerij of halal corner in de supermarkt)
  • dille (vers)
  • citroen (rasp en vloeibaar)
  • oregano
  • 1 ei
  • rijst (of vervanger zoals orzo, quinoa of bulgur)
  • zout
  • peper
  • knoflookpoeder, uienpoeder en basilicum
  • feta
  • olijfolie of boter
  • Parmezaanse kaas (geraspt)

Voeg in een grote kom het gehakt, een ei een half stuk feta (verkruimeld), 1 1/2 theelepel gedroogde oregano, 1 theelepel uienpoeder, basilicum, dille , knoflookpoeder, zout en peper. Meng alles goed door en draai er kleine gehaktballen van.

Bak de gehaktballen in olijfolie tot alle kanten bruin zijn op middelhoog vuur 5 a 6 min. Daarna de deksel (ook 5 a 6 min) erop zodat alles binnen goed gaar wordt. Niet te lang anders worden de gehaktballen droog van
binnen.

Doe alle andere ingrediënten in een andere kom: de gekookte rijst (orzo, quinoa of bulgur), citroensap, citroenrasp, olijfolie of boter, Parmezaanse kaas (ongeveer een kopje), zout en peper. Mix goed door elkaar en serveer met de gehaktballen.

Foto: Meinke Fisscher

Eet smakelijk

Door Meinke

Hallo mijn naam is Meinke en woon in Literatuurwijk. Ik ben daar gastouder en woon samen met mijn dochter en mijn lieve varken Ludwig (Louie) In mijn vrije tijd ben ik fotograaf.