In maart viel dit jaar de ramadan – een maand van bezinning, saamhorigheid en natuurlijk samen eten. Deze linzensoep stond bij ons bijna elke avond op tafel als we het vasten verbraken. Simpel, voedzaam en verwarmend. Ook buiten de ramadan is dit een heerlijke soep om te delen met buren, vrienden of gewoon lekker voor jezelf.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in stukjes (optioneel)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ theelepel kaneel
  • 150 g rode linzen (goed gewassen)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 liter groentebouillon
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse koriander of peterselie als topping

Zo maak je het:

  1. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  2. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak 5 minuten mee.
  3. Strooi de specerijen erover en roer goed door.
  4. Voeg de linzen, tomaten en bouillon toe en breng aan de kook.
  5. Laat de soep 25–30 minuten zachtjes koken, tot de linzen uit elkaar vallen.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Pureer eventueel deels voor een romige structuur.
  7. Garneer met verse koriander of peterselie.

Lekker met een stuk (plat)brood of gewoon zo als stevige lunch of avondmaaltijd!

📷 Heb jij een variant van dit recept? Of kook jij iets anders lekkers? Stuur je recept en foto in via redactie@destedenwijker.nl!

Photo by pedro furtado

Door Hanna

Computernerd, kickbokser en moeder met een liefde voor plantaardig koken en Britse humor. Ik woon sinds 2013 in het mooie Stedenwijk. Ik ben trots op Almere haar groene omgeving en het feit dat je soms sneller met de fiets bent dan met de auto. Voor de Stedenwijker maak ik filmpjes en schrijf onder andere recepten en ook verzorg ik de website.