De realisatie van een droom

Na de eerste brainstormsessie met de kinderen, over de mogelijkheden voor de buurt, werd het een beetje stil. De plannen kwamen in eerste instantie niet op gang. Iets wat Vesna nog steeds jammer vindt, ze heeft voor die groep kinderen niet kunnen realiseren wat ze droomden. Maar alle grote ideeën kosten nou eenmaal tijd. Gelukkig was er een groep betrokken buren die zich samen met de gemeente bogen over de ontwikkeling van een mooi, veilig speelplein.

Een nieuw plein

En in 2013 begon toen eindelijk de bouw van het nieuwe plein, met de verplaatsing van de eerste boom. Het idee was om een open en overzichtelijk plein te bouwen. Een plein waar kinderen veilig konden spelen. Het plein moest verschillende delen hebben, voor kinderen van verschillende leeftijden.

Het verbouwen van een plein kost natuurlijk ook tijd, en dan moet er nog een feestelijke opening georganiseerd worden. In 2016 was het zo ver, en werd het nieuwe Arnhemplein feestelijk geopend door de wethouder. Alle kinderen uit de buurt waren erbij, er werd gedanst en er was taart.

En niet alleen was er een prachtig nieuw plein, waar alle kinderen veilig konden spelen. We kregen ook twee mooie buurtlokalen, namelijk ‘ons stekkie’ en ‘ons pandje’. Hier ontstond een knutselclub voor kinderen, konden ouderen samen eten, en begon de ouder-en-kind inloop.

Buurtlokaal

‘Ons stekkie’ is inmiddels een barbier, maar ‘ons pandje’ bestaat nu onder de naam BuurtSuper. Dit buurtlokaal is nog steeds een waardevolle plek, waar de buurt samenkomt voor buurtsoep. Kinderen prachtige creaties maken bij de knutselmiddagen. Vrouwen samen sporten en ouderen samen eten. Onlangs vond er een kunstexpositie plaats voor route 48, met de kunstenaars in focus van het ouder-en-kind-festival. Een festival dat we elk jaar groots vieren op het Arnhemplein, en waarbij veel buren, kunstenaars en artiesten uit Almere helpen.

Saamhorigheid

Het Arnhemplein is het resultaat van saamhorigheid. Een groepje buren dat zich samen inzette voor een betere buurt. Ze sloegen de handen ineen en hebben iets moois gecreëerd. En vandaag de dag plukken we daar nog steeds de vruchten van. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat het een mooi en veilig plein blijft.

Door Kim

Mijn naam is Kim, en ik woon sinds 2013 met heel veel plezier in Stedenwijk samen met mijn man en twee kinderen. Ik werk als paleo-ecoloog bij een archeologisch adviesbureau. Dit betekent dat ik bij opgravingen onderzoek hoe de natuur er in een bepaalde tijd uitzag, of wat mensen aten. Met mijn stukjes in De Stedenwijker hoop ik buurtbewoners te verwonderen over de natuur in onze buurt. Want die is mooi en daar moeten we samen voor zorgen.