KINDERBOERDERIJEN VIEREN DIERENDAG OP 2 OKTOBER

Stad & Natuur viert op zondagmiddag 2 oktober van 12-16 uur Dierendag op de twee kinderboerderijen van Stad & Natuur. Samen met de dieren van Kinderboerderij Den Uylpark en Kinderboerderij de Beestenbende, maar natuurlijk ook met alle bezoekers. Want iedereen is van harte welkom om het feestje mee te vieren.

Kinderboerderij de Beestenbende

Op Kinderboerderij de Beestenbende in Almere Buiten kun je meedoen met de workshop Onderwaterbeesten maken van Kleur in Cultuur. Laat je tekenskills zien en maak de leukste, stoerste en meest kleurrijke onderwaterdieren die je maar kunt verzinnen. En kom vooral ook naar het voorleestheater over een kikker die zich eenzaam voelt. Daarna is het tijd om even lekker uit te razen en samen een spannende waterbaan te maken.

Kinderboerderij Den Uylpark

Ook op Kinderboerderij Den Uylpark in Almere Stad geeft Kleur in Cultuur een creatieve workshop. Maak een superleuke collage van waterdieren zoals vissen, kwallen of je eigen fantasiedier. En luister naar een verhaal ‘Plons!’. En meet de waterkwaliteit met het project Almere Meet Water. Tot slot kun je je helemaal uitleven op het parcours van SEC Survival.

Goed om te weten

Toegang tot de kinderboerderijen is gratis. Voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd in de vorm van een strip. Strippenkaarten zijn ter plaatse te koop. Kijk voor meer informatie over deze activiteiten op www.stadennatuur.nl.

Uitgelichte foto: Jorn van Eck

Over de auteur

+ berichten

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.