Kindervakantieland

Op het stadslandgoed De Kemphaan staat het vakantiehuis van Kindervakantieland. De stichting organiseert in de zomer zes vakantieweken voor kinderen van 6-12 jaar die door de thuissituatie niet of bijna niet met het gezin op vakantie kunnen gaan.

Dat kan door financiële redenen zijn, maar ook door andere situaties binnen het gezin zoals een psychische of lichamelijke ziekte van een kind of van een ouder. Soms kan kindervakantieland het gezin wat meer lucht bieden tijdens de zes weken zomervakantie.

Tijdens de vakantieweken worden verschillende activiteiten ondernomen met de kinderen, zoals sport en spel, speurtochten of knutselen. Het terrein biedt de mogelijkheid om veilig te spelen. De kinderen gaan ook een dagje uit.

In week 33 tijdens de zomervakantie (15-19 augustus) gaan de kinderopbouwwerkers van Stichting de Schoor, Elske (Muziekwijk/Stedenwijk) en Alexandra (Staatsliedenwijk/Literatuurwijk) mee naar kindervakantieland. Deze week is de vakantie gericht op 9-11 jarigen. De andere weken kunnen ook andere leeftijden deelnemen aan kindervakantieland.

Mochten er broertjes en zusjes zijn in een andere leeftijd of heeft u andere vragen over de leeftijden voor week 33 kan u ons hiervoor bereiken. Ook kan u ons contacten voor een kennismaking. Als u meer informatie wil over week 33 is dit mogelijk via:

Alexandra, 06-343 73 411 avanstempvoort@deschoor.nl  of

Elske, 06-426 00 606 ebakker@deschoor.nl

De dag arrangementen in Stedenpunt gaan in week 29 op kindervakantieland. Als u meer informatie wil over de andere weken neem dan contact op met het de receptie van de Schoor tel. 036-527 85 00 info@deschoor.nl

Foto: Lukas via Pexels

Over de auteur

+ berichten

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.