Koffie, thee en limonade bij Inloophuis de Ruimte

Inloophuis De Ruimte kunt u vinden in de Almeerse Stedenwijk op de hoek van de Hengelostraat en het Raaltepad. Het Inloophuis is in 1988 begonnen als een ‘huiskamer voor de buurt’. Sinds 1999 is het Inloophuis een zelfstandige stichting.
 
Op doordeweekse dagen is er een zogenaamde ‘open inloop’. Wij openen dan onze deuren zonder ander programma dan het schenken van koffie, thee en limonade voor wie bij ons aan wil schuiven.
Daarnaast organiseren we (of nemen we deel aan) projecten die helpen om de leefbaarheid in de buurt en de stad te vergroten.

Wij willen een plek zijn waar mensen welkom zijn, puur om wie ze zijn. Niet om wat ze doen, wie ze kennen, of wat ze hebben. Er zijn wel huisregels, die er op gericht zijn voor iedereen een veilige sfeer te scheppen.

In de zomervakantie (12 juli tot en met 20 augustus) zijn wij iedere dinsdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur en iedere donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur geopend.

Komt u gezellig langs om met ons een kopje koffie, thee of limonade te drinken.

Inloophuis de Ruimte, Hengelostraat 39 te Almere-Stedenwijk

Over de auteur

+ berichten

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.