Kom in beweging in de Almeerse natuur

De decembermaand zit erop dus het is tijd om onder de kerstboom vandaan te komen en op pad te gaan. Voeg de daad bij het woord en kom in beweging! Deze maand staat bij Stad & Natuur alles in het teken van bewegen. Wandelen, hoe kort of lang ook, heeft een positief effect op je fysieke en mentale gezondheid. Bewegen in de natuur brengt nog als extra voordeel dat het stress verlagend werkt. En wist je dat het voor kinderen bijdraagt aan hun ontwikkeling? Dus: schoenen aan en naar buiten!

De afgelopen twee coronajaren zijn we al veel in beweging gekomen. Met de ommetjes app 20 minuten wandelen per dag of met een prikstok een rondje maken in de buurt. Dat is allemaal goed natuurlijk, maar bij Stad & Natuur maken we het bewegen nog een stukje leuker! Hoe? Deze maand lanceren we #wandeleenuurmetstadennatuur. Wandel elke week een uur met Stad & Natuur. De leukste routes en wandeltips vind je op www.stadennatuur.nl/wandelen.

“We hebben diverse wandelroutes uitgezet die starten bij verschillende locaties van Stad & Natuur. Doe bijvoorbeeld een rondje Den Uylpark en Beatrixpark of maak een lange wandeling bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Maar je kunt bijvoorbeeld ook speuren met één van de vele speurtochten, zoals de vernieuwde speurtocht “Schaapje in het bos in het Vroege Vogelbos in Almere Haven,” zo vertelt Margrietha Rengers van Stad & Natuur.

Elke maand wordt er een humoristisch filmpje gemaakt door een theatermaker waarbij het nieuwe maandthema wordt geïntroduceerd. Samen met Mevrouw V, een husumer varken, wordt het thema van links tot rechts bekeken. Dus: voordat je naar buiten gaat nog even snel op de Youtube pagina van Stad & Natuur het filmpje bekijken voor meer tips en ideeën en daarna schoenen aan en naar buiten! De natuur is in Almere nooit ver weg.

Foto: Jorn van Eck

Over de auteur

+ berichten

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.