Maatjesproject voor jonge zorgers (4-14 jaar)

In Almere wonen veel kinderen en jongeren die thuis zorgen voor iemand die lang ziek is en extra zorg en aandacht nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een broertje of zusje met een verstandelijke beperking, een moeder met een psychiatrische aandoening, een vader met een handicap of een ongeneeslijke ziekte. Hierdoor maakt hij of zij zich zorgen, komt zorg te kort of neemt zorgtaken over.

Met een maatje kan een jonge zorger er even tussen uit. Vooral in deze tijd merken wij dat kinderen er extra behoefte aan hebben om er even tussen uit te gaan.

Het maatjesproject is de gelegenheid voor zowel maatje als jonge zorger om samen leuke activiteiten te ondernemen. Een maatje biedt ook een luisterend oor en een plek voor de jonge zorger om zichzelf te zijn. Het maatje geeft een dosis extra aandacht!

Wil je maatje worden?

Wij zoeken jou als:

  • je (bij voorkeur) 18 jaar of ouder bent
  • je affiniteit hebt met jongeren (4-14 jaar)
  • je minimaal gedurende een (school) jaar beschikbaar bent
  • je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunt afgeven
  • je 1,5 tot 2 uur per week af kunt spreken met de jonge zorger, bij voorkeur op een vaste dag en tijd

Als maatje spreek je een keer per week/twee weken samen af. Dat kan thuis of ergens anders. Je kunt bijvoorbeeld gaan voetballen, knutselen, samen aan een spreekbeurt werken of praten over de thuissituatie als daar behoefte aan is. Zo krijgt de jonge zorger persoonlijke aandacht en de nodige afleiding.

Ben jij enthousiast, betrokken en wil je maatje worden?

Neem dan contact op met Angel Behari, a.behari@vmca.nl

Bel 036 534 14 04 of bekijk onze website www.vmca.nl

Ben je jonge zorger en zoek je een maatje?

Ben jij tussen 4 en 18 jaar en heb jij een vader, moeder, broer of zus die lang ziek is en wil je er graag een keer per week/twee weken even tussenuit? Even voetballen, knutselen, samen aan een spreekbeurt werken bijvoorbeeld of praten over de thuissituatie als jij daar behoefte aan hebt.

Neem dan contact op met Angel Behari, a.behari@vmca.nl

Bel 036 534 14 04 of bekijk onze website www.vmca.nl

Over de auteur

+ berichten

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.