Budgetrecept (ongeveer 7 tot 8 euro voor 4 personen)

Ingrediënten

  • 250 gram mienestjes
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 3 paprika’s: rood, geel en groen
  • 1 grote ui
  • 3-4 kleine teentjes knoflook
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • een stukje gember (ongeveer 2 cm)
  • 2 theelepels köftekruiden (verkrijgbaar bij de toko of halal slagerij)
  • 1/2-1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder (mag ook ongerookte zijn)
  • 1 groot groentebouillonblok
  • snufje zout
  • 1 grote tomaat

Bereiding

Snipper de ui, stamp de knoflook en de gember fijn. Doe de olie in een grote hapjespan en bak dit even allemaal. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Voeg de köftekruiden, chilipoeder en de paprikapoeder toe. Voeg het bouillonblokje toe (kan fijngemalen worden tussen de vingers). Hierna tomaat in stukken snijden en toevoegen. Bak even door en voeg hierna de paprika in blokjes of reepjes gesneden toe. Schep geregeld om totdat de paprika gaar is. (het lekkerste is als de paprika een bite heeft, dus niet te gaar maken). Proef en voeg wat zout toe naar smaak.

Kook de mie in ruim water 8 minuten (kijk op de verpakking). Giet af en voeg wat zout en olijfolie toe. Bak het nog even 1-2 minuten.

Schep de mie op een bord met het gehaktmengsel er bovenop.

Eet smakelijk

Door Jane

Hallo mijn naam is Jane. Sinds mei 2021 heb ik mij aangesloten bij de redactie van onze digitale buurtkrant "de Stedenwijker". Ik woon al 37 jaar met heel veel plezier in Stedenwijk Midden. Veel opbouw, herstel en nieuwbouw meegemaakt in Almere en er valt altijd wat te beleven in Stedenwijk. Ik ben benieuwd en geïnteresseerd in mijn omgeving en ik vind het leuk om op deze manier een bijdrage aan mijn wijk te leveren.