Petitie tegen buitenzwembad in Spanningsveld bos

Vrienden van het Spanningsveldbos bieden handtekeningen aan.

Al jaren vecht het Collectief Stedenwijk-Zuid Groen voor het behoud van het groen in en om hun wijk. Het was dan ook schrikken dat hun Spanningsveld bos voorkomt op de lijst van mogelijke locaties voor een Buiten Zwembad. Direct kwamen zij in actie. Een petitie, handtekeningen verzamelen langs de deuren en het oprichten van de ‘Vrienden van het Spanningsveld bos.’

De reacties waren overweldigend: maar liefst 695 mensen ondertekenden de petitie! Ze haalden 365 handtekeningen op langs de deuren en maar liefst 104 bij Vrienden van het Bos. Donderdag 21 april werd alles door Wanda van Koningsveld en Jakob Louw aangeboden aan de voorzitter van de nieuwe raad van Almere.

In een bevlogen betoog vertelde zij hoeveel groen er de afgelopen jaren al in hun wijk verdwenen is. En dat in een gemeente waar groen hoog op de agenda staat en in het stadsdeel naast de Floriade.

Hun boodschap: het is nu genoeg! Het Spanningsveld bos ,de groene buffer tussen de A6 en Stedenwijk moet blijven. Alle hoop is gevestigd op de nieuwe raad en beleid dat gevolg geeft aan de plannen zoals beschreven in de nota Meerjaren perspectief Groen-Blauw en Visie Ecologie 2020 .

Een buitenzwembad prima, maar niet in het Spanningsveldbos!

Foto: Almere Deze week i.o.m. Jakob Louw

Over de auteur

+ berichten

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.