Plantjes ruilen op de kinderboerderijen van Stad & Natuur

Vanaf nu kunnen er plantjes, bloembollen, zaden en stekjes geruild worden in de plantenbiebs op Kinderboerderij Den Uylpark en Kinderboerderij de Beestenbende.
Stekken is helemaal hip en happening en vele Almeerse huiskamers staan vol met babyplantjes die nu ook op de kinderboerderijen geruild kunnen worden met een nieuw stekje, plantje, bloembol of voor zaadjes.
Plantenbiebs en plantenruilkasten vind je door heel Nederland en ook in Almere zijn er al een aantal te vinden! Ook op de kinderboerderijen is er nu een plek om te ruilen. Hoe gaat het in zijn werk? De plantenbieb heeft een voorraad plantjes, stekjes, zaden en bloembollen die wachten op een nieuw huisje. Iedereen mag een plantje komen halen.
Neem je ook weer iets mee terug? Zo blijft de plantenbieb goed gevuld. Het is een ruilkast dus de plantjes zijn gratis.
Tip! Schrijf er een briefje of kaartje bij met de naam van de plant en misschien nog een leuke wens voor de nieuwe eigenaar?
Stad & Natuur sluit graag aan bij alle initiatieven in Almere om het groen in Almere met elkaar te ruilen. Iedereen heeft groene vingers en kan op een laagdrempelige manier meedoen met deze ruil. Stekjes maken is namelijk helemaal niet moeilijk en je kunt het gewoon proberen! De plantenbiebs van Stad & Natuur zijn toegankelijk tijdens de openingstijden van de kinderboerderijen: dinsdag t/m vrijdag van 10.00-16.30 uur en op zaterdag en zondag van 14.00-16.30 uur. Kijk ook eens op andere plekken in Almere, er zijn veel prachtige plantenbiebs te vinden!

Over de auteur

+ berichten

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.