Realisatie Kabouter Spanniepad in Spanningsveldbos

Eind 2019 vroeg ik mij af of het mogelijk was een kabouterpad te realiseren in het Spanningsveld bos. Wij lopen regelmatig met onze kleindochter kabouterpaden. Hoe leuk zou het zijn als er een kabouterpad in ons eigen Spanningsveld bos komt. Samen met de werkgroep Spanningsveldbos van het Collectief Stedenwijk Zuid Groen zijn we aan de slag gegaan. Die werkgroep neemt immers al veel initiatieven om dit stukje bos te behouden. De eerste stap was om de gemeente te benaderen.

Ik heb een projectplan bij de gemeente ingediend waarop ze heel positief reageerde. De gemeente wilde graag weten of er voldoende draagvlak uit de buurt zou zijn. Werk aan de winkel dus. De scholen kinderdagverblijven en BSO’s werden via een brief gevraagd wat zij hiervan vonden. Ook kregen de bewoners van Stedenwijk Zuid een flyer in de bus. Met een antwoordstrookje konden ze aangeven of ze dit initiatief wilde steunen. Hierop zijn heel veel positieve reacties gekomen.

Het kost veel tijd om een dergelijk project ook echt van de grond te krijgen. We zijn inmiddels al drie jaar verder. Maar het goede nieuws is dat Spannie de kabouter samen met zijn vriendjes in het bos komt wonen. Zij gaan wonen in de mooie nieuwe paddenstoelen die voor hen in het bos worden gezet. Zij hebben mij verteld heel blij te zijn met hun nieuwe plek. Met de medebewoners, de vogels en de andere dieren, gaan ze er samen iets moois van maken. Zo hopen we dat er nog meer dieren in het bos komen wonen. Het is nu nog een beetje kaal maar zodra het warmer wordt en alles in bloei staat wordt het vast heel fijn hier.

Allereerste paal voor het Kabouterpad geplaatst door initiatiefneemster Karin Louw

Zaterdag 25 Februari heeft de bosgroep gezamenlijk de route paaltjes voor het kabouterpad in het bos gezet. Er is midden in het bos ook een fijne picknick plek ontstaan. De kinderen kunnen hier pauzeren en van de omgeving genieten. misschien zien ze kabouter Spannie wel samen met de andere dierenvriendjes. Binnenkort worden de route paaltjes voorzien van het kabouter Spannie logo en worden de paddenstoelen geplaatst.

We zijn nu druk bezig om de route leuk en educatief te maken. Daarvoor maken we opdrachten boekjes en werkbladen.

Natuurlijk gaan we het Kabouterpad officieel openen, zodra er een datum bekend is laat Spannie het graag aan u weten.

Heeft u leuke ideeën dan zijn die meer dan welkom. Mail dit dan naar: collectiefstedenwijkzuidgroen@gmail.com. Onder vermelding van kabouterpad Spanningsveldbos.

Namens werkgroep Spannie kabouterpad,

Karin Louw

Uitgelichte foto: Stronken voor de picknickplek

Over de auteur

+ berichten

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.