Rommelroute Almere meld je aan voor 15 april

Geef je spullen een tweede kans.

Heb jij spullen in huis die je niet meer gebruikt, maar waar een ander nog plezier aan kan beleven? Verkoop ze dan (aan je buren) tijdens één van de Rommelroutes.

Jaarlijks vinden er in verschillende wijken Rommelroutes plaats. Je kunt je aanmelden als verkoper. Hoe meer buren er mee doen, hoe groter de route! 

Wat is een rommelroute?

Bij een rommelroute kunnen bewoners van een wijk hun tweedehands spullen vanuit hun tuin, huis of garage verkopen. Bewoners kunnen zich aanmelden als verkoper via www.rommelroutealmere.nl. Hoe meer mensen er meedoen als verkoper, hoe groter de route door de wijk wordt. Bewoners kunnen buurten bij de buren, snuffelen naar leuke spulletjes, maar ook de buren en de buurt meer leren kennen. Uiteraard zijn ook mensen van buiten de wijk welkom om door de buurt te lopen. Iedere deelnemer is herkenbaar aan een raamposter.

Wil jij duurzaam bezig zijn door je tweedehands spullen te verkopen, weg te geven of te ruilen tijdens een gezellig buren evenement?

foto’s: deschoor.nl

Doe mee met de Rommelroute in jouw wijk!

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de samenleving. Spullen en kleding krijgen steeds vaker een ‘tweede leven’. Zo ook bij de Rommelroute in Almere. Vanuit je eigen  woning, voortuin of garage verkoop, ruil of geef je je spullen weg die je niet meer gebruikt. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen kunstwerken of huisvlijt verkopen. Hoe meer mensen er meedoen als “verkoper”, hoe groter de rommelroute in de wijk wordt! Zo raak jij je tweedehands spullen kwijt, kan je bij buren duurzaam nieuwe spullen scoren en kom je in contact met andere bewoners in de wijk.

Aanmelden voor organisatoren en deelnemers kan tot 15 april a.s. via https://www.rommelroutealmere.nl/html/

meer info via website De Schoor: https://www.deschoor.nl/html/index.php?pid=189

Facebook: https://www.facebook.com/groups/rommelroutealmere/

Ondersteuning voor het opzetten van een Rommelroute wordt aangeboden door Buurtkracht van De Schoor, Welzijn in Almere.

Contact ons voor ondersteuning of voor het beantwoorden van je vragen.
Coördinatoren Rommelroute Almere:
Ercan Ates
Yvara de Koning (stagiair)
E-mailadres: rommelroute@deschoor.nl

Meer informatie over buurtkracht: www.buurtkrachtalmere.nl

Over de auteur

+ berichten

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.