Van 25 tot en met 29 september is het Taalweek in Almere. Op verschillende plekken in de stad worden allerlei taalactviteiten georganiseerd. Van voorlezen door cabaretier Mo Hersi tot het
Almeers dictee tot workshops over laaggeletterdheid.

Mo Hersi leest voor

Cabaratier Mo Hersi presenteert zijn nieuwe kinderboek ‘Kapitein Mo en Co – De drie kleuren pet’ op
9 september in De Nieuwe Bibliotheek. In de taalweek, op 28 september leest hij voor bij restaurant Copper Branch in Almere Stad. Ook schrijver Nancy Bosmans en illustrator Maren Bruin komen dan voorlezen uit hun boeken.

Documentaire

Documentairemaakster Sara Blom start in de taalweek met de opnames voor haar documentaire over
de Stedelijke Taalaanpak in Almere. In dit project werken taalprofessionals uit de hele stad samen om
de taalontwikkeling en taalvaardigheid van kinderen en jongeren in Almere te verhogen. Sara brengt
in beeld wat er allemaal gebeurt en laat zien hoe Stedelijke Taalaanpak meer kansengelijkheid
creëert.

Taalbus

In de taalweek gaat ook de Taalbus van start: de bus rijdt naar scholen en voorscholen in heel Almere
met workshops voor kinderen van 0-12 jaar. Met de workshop ‘Kunst en taal’ leren kinderen creatief
denken en taal gebruiken naar aanleiding van kunstwerken. Bijzonder Jij! laat kinderen en leerkrachten op speelse wijze kennismaken met een actieve vorm van begrijpend lezen. In de workshop ‘Meertalig lezen’ wordt gelezen in Nederlandse boeken én boeken in de thuistaal van kinderen.

Alle activiteiten vind je op de website: htps://www.taalinalmere.nl/taalweek

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.