Op donderdag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag. Om aandacht te genereren voor te Alzheimer en dementie heeft de VMCA het theatergezelschap Minoux gevraagd om voorstelling ‘POW WOW’ te spelen. Het verhaal vertelt het emotionele proces van een dochter en haar moeder die lijdt aan dementie. De voorstelling was in de Kunstlinie Almere te zien in aanwezigheid van VMCA-directeur Jolien Hoek en genodigden.

POW WOW is geen traditionele theatervoorstelling, maar een humoristische ‘stamvergadering’ met dans, verhalen en muziek. Een voorstelling waarin je actief mag participeren maar ook een waar je rustig naar mag luisteren, kijken en jezelf verwonderen. De voorstelling leidt tot verbinding, nieuwe inzichten en het bespreekbaar maken van dit actuele vraagstuk.

De VMCA vindt het belangrijk om Alzheimer en dementie onder de aandacht te brengen, want dementie is helaas één van de snelst groeiende aandoeningen ter wereld. Mantelzorgers zijn onmisbaar voor mensen met deze aandoening en daarom staat de VMCA klaar ter ondersteuning voor alle mantelzorgers in Almere.

Uitgelichte foto is aangeleverd

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.