Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 kippenbouten of 500 g kippendijen
- 2 ingelegde citroenen (te vinden in Mediterrane winkels)
- 150 g groene olijven
- 2 uien, fijn gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 bosje verse koriander, fijngehakt
- 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
- 2 theelepels gemalen komijn
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 ml kippenbouillon
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Voorbereiding: Marineer de kip met de komijn, paprikapoeder, kurkuma, gemberpoeder, zout, peper, en 1 eetlepel olijfolie. Laat minimaal 30 minuten staan voor extra smaak.
- Tajine bereiden:
- Verhit de overige olijfolie in een tajine of een zware pan met dikke bodem.
- Bak de kip aan alle kanten goudbruin en haal uit de pan.
- Saus maken:
- Voeg de uien en knoflook toe aan dezelfde pan en bak tot ze zacht zijn.
- Leg de kip terug in de pan en giet de bouillon erbij.
- Smaken combineren:
- Voeg de ingelegde citroenen (in vieren gesneden), olijven, koriander en peterselie toe.
- Laat het gerecht met deksel op laag vuur 45 minuten sudderen.
- Serveren: Serveer de tajine met warm platbrood of gestoomde couscous. Garneer eventueel met extra koriander.
Tip: Dit gerecht smaakt de volgende dag nog beter! Perfect voor een koude winteravond.
Eet smakelijk!