Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 kippenbouten of 500 g kippendijen
  • 2 ingelegde citroenen (te vinden in Mediterrane winkels)
  • 150 g groene olijven
  • 2 uien, fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bosje verse koriander, fijngehakt
  • 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 ml kippenbouillon
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Voorbereiding: Marineer de kip met de komijn, paprikapoeder, kurkuma, gemberpoeder, zout, peper, en 1 eetlepel olijfolie. Laat minimaal 30 minuten staan voor extra smaak.
  2. Tajine bereiden:
    • Verhit de overige olijfolie in een tajine of een zware pan met dikke bodem.
    • Bak de kip aan alle kanten goudbruin en haal uit de pan.
  3. Saus maken:
    • Voeg de uien en knoflook toe aan dezelfde pan en bak tot ze zacht zijn.
    • Leg de kip terug in de pan en giet de bouillon erbij.
  4. Smaken combineren:
    • Voeg de ingelegde citroenen (in vieren gesneden), olijven, koriander en peterselie toe.
    • Laat het gerecht met deksel op laag vuur 45 minuten sudderen.
  5. Serveren: Serveer de tajine met warm platbrood of gestoomde couscous. Garneer eventueel met extra koriander.

Tip: Dit gerecht smaakt de volgende dag nog beter! Perfect voor een koude winteravond.

Eet smakelijk!

Door Hanna

Computernerd, kickbokser en moeder met een liefde voor plantaardig koken en Britse humor. Ik woon sinds 2013 in het mooie Stedenwijk. Ik ben trots op Almere haar groene omgeving en het feit dat je soms sneller met de fiets bent dan met de auto. Voor de Stedenwijker maak ik filmpjes en schrijf onder andere recepten en ook verzorg ik de website.