World Cleanup Day

Zaterdag 18 september sluit Almere aan bij de World Clean-up Day. “Buren met Elkaar” van het Collectief Stedenwijk Zuid Groen gaat in samenwerking met de bewonersgroep “het Groene Hart”  (Breukelengracht) het water op om de grachten op te schonen.

Subs, kano’s en/of bootjes gaan we gebruiken om plastic en ander afval te jutten. Met deze vrolijke vorm van actievoeren vragen beide organisaties aandacht voor het belang van een schone, veilige wijk en gezondere samenleving.

De dag begint met koffie, thee en water in de Veldhoek, Deurnestraat 40 of bij de Breukelengracht brug om 9.30 uur, hier kiest iedereen zijn actie. Want ook zwerfafval verzamelen op straat of plein, de standaard schoonmaakacties, staan op de dagplanning. Dus ook al heb je geen vaartuig kun je toch je steentje bijdragen! Heb je wel een bootje of sub en wil je meedoen, meld je dan aan.Kijk eens op     http://www.supcleanup.eu

Op het ‘s Hertogenboschplein staat dan een informatiestand bemensd door onze initiatiefnemers en vertegenwoordigers van gemeentereiniging. Hier is informatie over alle acties beschikbaar, van het adopteren van een speelplaats of achterpad, het supportertje van schoon, tot het meedoen aan de zwerfvuilestafette op wielen.

Om de actie van 18 september op de grachten in goede banen te leiden vragen we je je van tevoren aan te melden. Dat kan met email via  collectiefstedenwijkzuidgroen@gmail.com en anne.kuipers23@gmail.com (het groene hart)door het strookje op de achterzijde in te vullen.De dag duurt tot ca. 13.00 uur.

Over de auteur

+ berichten

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.