Zoek mee naar de 12 gouden paaseieren van Stad & Natuur

Speciaal voor Pasen verstopt Stad & Natuur 12 gouden paaseieren op haar locaties. Vind jij één van de gouden paaseieren dan maak je kans op een leuke prijs van lokale leveranciers. Combineer het zoeken naar een gouden ei met één van de wandelingen van Stad & Natuur. De eieren zijn vanaf Goede Vrijdag 2 april te vinden op de volgende locaties: Stad & Natuur op de Kemphaan, Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, Kinderboerderijen De Beestenbende en Den Uylpark, Schaapskooi Vroege Vogelbos en rond het Klokhuis.

Als je een gouden ei gevonden hebt kun je een prijs winnen! Check het briefje in het ei. De prijzen variëren van een tegoedbon voor horeca to go op de locaties, tot een breipakketje van de Almeerse Wolunie, of een creatieve verrassing van Boks Je Kunst. Op de website van Stad & Natuur vind je een bingokaart, een knutselplaat voor een paasmandje en wandeltips om met Pasen te ondernemen. Zo maken we er hopelijk met zijn allen toch nog een gezellig paasweekeind van!

Traditie
Pasen betekent voor veel mensen paaseieren zoeken, schilderen en opeten. Waarom hoort deze traditie toch zo bij Pasen? Waarschijnlijk komt dit omdat er voorafgaande aan Pasen 40 dagen gevast werd en wordt door Christenen. Hierbij onthoud je jezelf van vlees- en zuivelproducten, waaronder eieren. Aan het einde van de vastentijd leggen de kippen alweer volop eieren en ligt er een aardig stapeltje eieren klaar om op te eten, waarvan je dan met Pasen weer volop kunt genieten.

Over de auteur

+ berichten

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.