Begin januari las ik op Facebook al over de plannen voor het weggeefkastje van Kim. Gisteren heeft ze ‘m geplaatst (en gevuld) en ik ben vandaag bij haar om haar verhaal te horen.

Haar eerste goede voornemen voor dit jaar was (en is) een weggeefkastje voor mensen met een klein budget.

Kim was al geruime tijd ‘ophaalpunt’ in de wijk voor spullen van Stichting Alle Handen Ineen. Dit is een stichting die mensen met een klein budget bijstaat met voedseluitgifte. Er is nog te weinig bekendheid over het bestaan van deze stichting vindt Kim en zo kwam ze op het idee van het weggeefkastje. Ook om de drempel voor mensen die dit nodig hebben lager te maken. Op deze manier kun je anoniem iets uit het kastje halen.

Er is al enthousiast op het kastje gereageerd door de buurtgenoten. Kim hoopt dat mensen er uit halen wat ze nodig hebben en/of er inzetten wat ze over hebben.

Ik vernam dat het kastje al goed in de smaak was gevallen en zo ook bij kinderen op weg naar school. Op mijn vraag of Kim zich niet druk maakt over eventueel misbruik van het kastje antwoordt ze dat zij het met de beste bedoelingen doet en dat een ieder verantwoordelijk is voor zijn eigen handelen. Mooi gezegd en helemaal waar!

Kim is nu ook bezig met het wijkteam, om het in Buurtcentrum De Inloop groter aan te pakken. In De Inloop willen ze ook graag een weggeefhoek of wand creëren. De plannen zijn om het Echnaton te betrekken bij de bouw van een kast.

Kim is een bezige bij en zeer betrokken bij haar buurt. 11 Maart helpt zij mee met NLdoet in de tuin van De Inloop en ook zet zij zich in voor Stedenwijk Groen. Met opschoondag 19 maart is zij ook actief. Toen ik deze straat inkwam zag ik aan het hekje aan het begin van de straat ook al een vuilniszak hangen.

Het weggeefkastje staat in Stedenwijk Zuid aan de Helmondstraat nr. 41.

Route: https://goo.gl/maps/Tb8d925vGyhAvv4r8

Deel als je te veel hebt. Neem als je het nodig hebt en laat iets over voor een ander!

Kim de Ridder

Door Petra

Sinds januari woon ik in de Stedenwijk in Almere. Ik ben enorm trots dat ik nu inwoner van Almere ben en dan woon ik ook nog in – wat mij betreft – het hart van Almere, Stedenwijk. Ik wil mijn nieuwe buurt graag zo snel mogelijk en zo intens mogelijk leren kennen. Daarom heb ik mij meteen aangesloten bij het team dat deze leuke buurtkrant de Stedenwijker maakt! Op mijn eigen ontdekkingsreis door mijn nieuwe wijk bezoek ik bedrijven in de wijk. Deze maand zijn dat de Buurtmarket en Kapsalon Avesta. Heb jij ook een bedrijf in de wijk en wil je een leuk stukje met foto’s in onze krant? Neem dan contact met ons op!