Bij de AH aan het ’s Hertogenboschplein staat de oliebollenkraam van Dennis Roof.

Oliebollen op het plein heet de kraam. Het is het tweede jaar dat Dennis er staat met zijn kraam. 
De kraam staat er vanaf 1 oktober tot medio januari en op een mooie decembermiddag stap ik erop af om onder het genot van zo’n heerlijke oliebol een babbeltje te maken met Dennis.
Ik vraag me af wat Dennis de rest van het jaar doet en tot mijn verrassing vertelt hij me dat hij de rest van het jaar te vinden is in het café (dat zich achter onze kraam bevindt).
Hier komt ook de naam van onze kraam vandaan vertelt Dennis Oliebollen op het Plein. Ons café heet namelijk: Eten en drinken op het Plein. Het café is Dennis 5,5 jaar geleden met zijn moeder Anne Marie begonnen.
In de kraam op het plein verkopen ze voornamelijk oliebollen. Dennis vertelt “wij hebben ons gefocust op de perfecte oliebol”. Wat zich dit jaar heeft vertaald in een tweede plaats bij de grote oliebollentest in Flevoland. Wij vinden het leuk om een goed en vers product te kunnen leveren. De positieve feedback maakt het extra leuk”. 

De tweede plaats! Wauw. Gefeliciteerd! Dat is een mooie prestatie.

Altijd op zoek naar leuke anekdotes vraag ik Dennis wat het leukste is dat hij hier rondom je kraam heeft meegemaakt? Het antwoord is romantisch en lief.
“Dat is toch wel, dat ik mijn vrouw heb ontmoet in de kraam. Ze was vorig jaar nog verkoopster, maar momenteel zwaait ze met de zweep. Wat zo’n oliebollenkraam wel niet kan brengen” lacht Dennis.
Ik heb genoten van het bolletje en het smaakt naar meer… Dus ik trek de stoute schoenen aan en vraag Dennis om het recept. “Helaas”, antwoord Dennis “blijft dit een beroepsgeheim. Maar schoon vet en verse ingrediënten doen een hoop”.
En zo hoort het ook. Nooit je recepten vrij geven!

Het is al oud en nieuw geweest als dit op De Stedenwijker.nl staat, maar de kraam is er tot half januari open. Ik kan iedereen van harte aanraden nog even te gaan genieten van zo’n heerlijke bol!
Dagelijks geopend van vanaf 12:00 tot +/- 17:30 zeven dagen in de week.

Lees hier meer over de oliebollentest: https://www.oliebollentestonline.nl/uitslagen-2021/flevoland

Door Petra

Sinds januari woon ik in de Stedenwijk in Almere. Ik ben enorm trots dat ik nu inwoner van Almere ben en dan woon ik ook nog in – wat mij betreft – het hart van Almere, Stedenwijk. Ik wil mijn nieuwe buurt graag zo snel mogelijk en zo intens mogelijk leren kennen. Daarom heb ik mij meteen aangesloten bij het team dat deze leuke buurtkrant de Stedenwijker maakt! Op mijn eigen ontdekkingsreis door mijn nieuwe wijk bezoek ik bedrijven in de wijk. Deze maand zijn dat de Buurtmarket en Kapsalon Avesta. Heb jij ook een bedrijf in de wijk en wil je een leuk stukje met foto’s in onze krant? Neem dan contact met ons op!