Bureau Gelijke Behandeling Flevoland organiseert in oktober 2024 een serie bijeenkomsten waarin diversiteit en inclusie in de zorg- en welzijnssector centraal staan.

Uit onderzoeken blijkt dat er nog steeds sprake is van discriminatie in de zorg en dat dit zich op verschillende vormen kan uiten. Onder de naam ‘Zorg Inclusief’ bieden deze bijeenkomsten zorgprofessionals en andere geïnteresseerden handvatten en inzichten om bij te dragen aan een inclusievere zorgomgeving. De bijeenkomsten kunnen zowel afzonderlijk als allemaal worden bijgewoond. Alle bijeenkomsten vinden plaats in Almere en deelname is gratis.

Oud & Proud
Datum: Dinsdag 1 oktober
Tijd: 13.00-17.00 uur
Regenboogsenioren (LHBTI+ ouderen) zijn vaak niet open over hun seksualiteit of genderidentiteit uit angst voor uitsluiting en sociaal isolement. Deze bijeenkomst richt zich op het vergroten van het bewustzijn over gender- en seksuele diversiteit in de ouderenzorg.

Diversiteit op de Werkvloer
Datum: Dinsdag 15 oktober
Tijd: 13.00-17.00 uur
Ondanks inspanningen om een inclusieve werkomgeving te creëren, hebben zorgmedewerkers nog steeds te maken met discriminatie en racisme. Deze bijeenkomst behandelt de mechanismen die dit in stand houden en biedt strategieën om discriminatie te voorkomen en te bestrijden met en voor elkaar.

Kleurrijke Zorg
Datum: Dinsdag 22 oktober
Tijd: 13.00-17.00 uur
Impliciete en expliciete discriminatie in de zorg en de negatieve gevolgen daarvan voor patiënten met een migratieachtergrond staan in deze bijeenkomst centraal. De bijeenkomst bespreekt ook hoe een divers personeelsbeleid kan bijdragen aan betere zorg en behandelt de eenzijdigheid van veel gezondheidszorgonderzoeken die zich voornamelijk richten op witte patiënten.

Ik ben geen Man
Datum: Dinsdag 29 oktober
Tijd: 13.00-17.00 uur
Veel medische behandelingen zijn gebaseerd op het mannelijk lichaam. Soms hebben vrouwen andere symptomen en hebben medicijnen een andere uitwerking op vrouwen. Hier is nog niet altijd voldoende kennis over. Deze bijeenkomst richt zich op het vergroten van het bewustzijn over de implicaties van genderongelijkheid in de gezondheidszorg en het verbeteren van de zorg voor vrouwen.

Meer informatie over deze bijeenkomsten is te vinden op de website van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland.

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door Bureau Gelijke Behandeling Flevoland met inzet van de expertise van Flever, Pharos, Mirjam Kaijer, Roze 50+ en Movisie.

Accreditatie, 14 punten voor de hele serie bijeenkomsten via: Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en register Zorgprofessionals.

Beeld: Bureau Gelijke Behandeling Flevoland

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Alle redactieleden wisselen elkaar af met het schrijven van het voorwoord. Kim draagt haar steentje bij als eindredacteur en op het gebied van natuur in de wijk. Hanna zorgt voor de website en deelt haar lekkerste recepten. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Ook schrijft hij als wijkveteraan over onze wijk.