Er zijn meerdere bewoners in Stedenwijk die een boekenkistje of een boekenkastje voor hun huis hebben staan. Voorbijgangers mogen dan kosteloos een boek meenemen dat hun interesse heeft. Netty Visser van het artikel “Stel je huis maar open” in de Stedenwijker van juni jl. is ook zo’n bewoner. Sinds kort heeft zij een boekenkistje voor haar huis staan.

Netty: “Boeken zijn er om gelezen te worden. Daarom staat er op het Hilversumpad op sommige dagen een kistje met Zwerfboeken. De boeken komen overal vandaan: uit de eigen  boekenkast, bij de kleinkinderen of  bij de buren vandaan, uit de kringloopwinkel en sommige zelfs zo ver als Australië!  
Neem dus gerust een boek mee en laat het zwerven van jouw hand naar de volgende en zo verder…
Heb je zelf een boek dat stof staat te vergaren bij jou in de kast? Zet het gewoon in het kistje en hopelijk gaat het ook zwerven!”

Door Petra

Sinds januari woon ik in de Stedenwijk in Almere. Ik ben enorm trots dat ik nu inwoner van Almere ben en dan woon ik ook nog in – wat mij betreft – het hart van Almere, Stedenwijk. Ik wil mijn nieuwe buurt graag zo snel mogelijk en zo intens mogelijk leren kennen. Daarom heb ik mij meteen aangesloten bij het team dat deze leuke buurtkrant de Stedenwijker maakt! Op mijn eigen ontdekkingsreis door mijn nieuwe wijk bezoek ik bedrijven in de wijk. Deze maand zijn dat de Buurtmarket en Kapsalon Avesta. Heb jij ook een bedrijf in de wijk en wil je een leuk stukje met foto’s in onze krant? Neem dan contact met ons op!