• 1 ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 5 kleine wortels, in plakjes gesneden
 • een kwart pompoen, in kleine blokjes gesneden
 • een halve courgette, in blokjes
 • Een half bakje kastanjechampignons, in plakjes gesneden
 • een blik kokosmelk
 • 200 ml water
 • kippenbouillon (4 scheppen ongeveer)
 • peper (naar smaak)
 • zout (naar smaak)
 • snufje tijm
 • olijfolie

Snijd alle groente fijn. Doe een flinke scheut olijfolie in een pan. Doe de ui erbij en fruit tot ze glazig zijn. Doe dan de overige groente erbij en roerbak voor 5 min. Doe het water erbij en de bouillon. Even goed door roeren. Doe wat peper en zout (als dat nog nodig is) erbij en een snufje tijm. Na 5 min. koken doe je het blikje kokosmelk erin en roer het goed door. Zet dan op een laag pitje en laat 30 min. staan.

Voor een vollere soep kan je er 2 a 3 kopjes gekookte rijst door doen.

Door Meinke

Hallo mijn naam is Meinke en woon in Literatuurwijk. Ik ben daar gastouder en woon samen met mijn dochter en mijn lieve varken Ludwig (Louie) In mijn vrije tijd ben ik fotograaf.