In Stedenwijk Midden is een hele fijne ontmoetingsplek. Deze ruimte op het Doetinchempad 27 heet BuurtSuper. Wij zorgen al zestien jaar voor een gezellige, veilige en leefbare buurt. Dit doen wij samen als buurtbewoners. Wij werken in diverse groepen met verschillende samenstellingen, waar u ook deel van kan uitmaken.

Er zijn veel initiatieven georganiseerd in die zestien jaar. Soms door de buurtbewoners en soms door professionele organisaties. Ymere, de gemeente Almere en Wijkteam Stedenwijk zijn onze vaste ondersteunende partijen.

Nu liggen de activiteiten grotendeels stil vanwege corona. Wel hebben wij meegedaan met de Landelijke Opschoondag.

Maar op 11 mei gaan wij weer docenten van KLEURinCULTUUR verwelkomen om met de kinderen vorm te geven aan de naschoolse activiteiten.

En de OKI; de Ouder en Kind Inloop behoort tot de “gouwe ouwen” en gaat weer elke vrijdagochtend plaatsvinden zodra het kan. Ook de Naaiclub gaat dan elke maandagochtend door.

Daarnaast zijn er activiteiten die niet structureel plaatsvinden zoals BuurtSoep (gezellig samenzijn voor jong en oud waarbij wij zelfgemaakte soepen meenemen en met elkaar genieten), Filmavond (waarbij elke keer iemand anders film uitkiest). Ook groen en gezellig is de lunch van Plantaardig Stedenwijk, waarbij een paar keer per jaar een lekkere, goedkope lunch wordt geserveerd voor buurtbewoners.

Heb je zelf een idee voor een activiteit, neem dan contact met ons via  http://buurtsuperstedenwijk.nl. Ook kan je je op deze website aanmelden voor de nieuwsbief.

Hopelijk tot ziens bij BuurtSuper!

Door Vesna

Vesna is een actieve buurtbewoner en tevens organisator van het Ouder en Kind Festival dat elk jaar op Arnhemplein plaats vindt.