In buurtcentrum De Inloop kun je terecht voor allerlei activiteiten. Ik ben er op een dinsdagmiddag en schuif aan bij 2 creatieve groepen: de Handwerkgroep en de Knutselpraatgroep.

De Handwerkgroep

Bij de eerste groep zit ik aan tafel met een 12 tal dames. (De volledige groep telt ca. 24 leden). Zij noemen zich de Handwerkgroep. Deze groep bestaat al zo’n 25 jaar. Het is ooit begonnen met kantklossen. De dames kwamen toen bij elkaar om ieder hun eigen kantkloswerk te maken. Hilarisch vertellen zij hoe hen ooit gevraagd is gordijnen te kantklossen voor het buurtcentrum. Nu moet je weten dat je niet zomaar gordijnen kunt kantklossen. Het is een leuke vaardigheid, maar het proces verloopt niet zo snel. Je hebt niet zomaar een gordijn klaar!

Tegenwoordig doet ieder daarin zijn eigen ding. De één haakt, de ander breit, er wordt patchwerk vervaardigd, maar je kunt ook gerust je schilderwerk of diamond painting meenemen. Ieder neemt zijn eigen handwerk mee van huis. Op de dinsdagmiddag zit je gezellig bij elkaar te handwerken en te socializen en dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee, vaak met iets lekkers erbij.

Naast dat deze groep gezellig bij elkaar komt op de dinsdag, gaan zij ook met enige regelmaat uit eten met elkaar.

Wanneer je je wilt aansluiten bij deze groep dames, ben je van harte welkom. Ook als je nog niet zo goed bent in wat je wilt gaan handwerken. Er zijn zoveel dames met zoveel kennis dat er altijd wel iemand is die je kan helpen.

De Knutselpraatgroep

Dan schuif ik aan bij 2 gezellige dames aan de koffietafel in de centrale ruimte. Zij noemen zich de Knutselpraatgroep. Deze groep is wat kleiner en zat eerst in Almere Poort. Ze zijn naar Stedenwijk gekomen, omdat ze hier wat centraler zitten en beter toegankelijk zijn.

Bij de Knutselpraatgroep kun je terecht voor het maken van kaarten (3d, borduren, diamond painting), het beschilderen van bijvoorbeeld sieradenkistjes, origami en eigenlijk alles wat je zelf bedenkt met de materialen die er aanwezig zijn. Bij deze groep zijn de spullen aanwezig in het buurtcentrum. 1 x per maand komt Elly van de gemeente met materialen om een thema knutsel te maken met de groep. Vorige keer was dat een piepschuim ei voor Pasen versieren. Begin april is er weer een leuke activiteit met Elly van de gemeente.

Het is een gezellig, laagdrempelig groepje, deze knutselpraatgroep. Lijkt dit jou ook leuk, dan ben je van harte welkom!

Verdere activiteiten in De inloop zijn onder andere de koffieochtend, de gezamelijke lunch op dinsdag, naailes en linedance.

Buurtcentrum De Inloop
‘s-Hertogenboschplein 8
1324 WB Almere

Route: https://goo.gl/maps/7UWVdVuLABt93oUW9

Voor verdere info van alle activiteiten bij De Inloop kun je terecht op www.deschoor.nl

Door Petra

Sinds januari woon ik in de Stedenwijk in Almere. Ik ben enorm trots dat ik nu inwoner van Almere ben en dan woon ik ook nog in – wat mij betreft – het hart van Almere, Stedenwijk. Ik wil mijn nieuwe buurt graag zo snel mogelijk en zo intens mogelijk leren kennen. Daarom heb ik mij meteen aangesloten bij het team dat deze leuke buurtkrant de Stedenwijker maakt! Op mijn eigen ontdekkingsreis door mijn nieuwe wijk bezoek ik bedrijven in de wijk. Deze maand zijn dat de Buurtmarket en Kapsalon Avesta. Heb jij ook een bedrijf in de wijk en wil je een leuk stukje met foto’s in onze krant? Neem dan contact met ons op!