Ik ben op bezoek bij Joke Rebel, een van de vrijwilligsters van het eerste uur bij activiteitencentrum De Wijkhoek.

Joke vertelt enthousiast over de weggeefhoek die sinds 2 maanden in de Wijkhoek is gevestigd. De weggeefhoek, wat eigenlijk een hele wand met voedingsmiddelen is, is opgericht in samenwerking met het wijkteam en de kerk. De weggeefhoek is voor mensen met een klein budget.

De Wijkhoek doet ook andere goede dingen voor de buurtbewoners.

Zo wordt er fitnesstraining gegeven aan COPD patienten en is er iedere zaterdag een gezellige doe-middag voor mensen met een verstandelijke beperking (in samenwerking met stichting ABRI). Ook wordt er wekelijks, op de maandag gekookt voor buurtbewoners. Ze kunnen voor een paar euro kunnen komen eten en ook wordt er naar bepaalde bewoners van de wijk, een portie eten gebracht. Een koffieochtend voor als je gewoon een praatje wilt maken staat ook op het programma. Al dit moois en nog veel meer wordt mogelijk gemaakt door een groep vrijwilligers die dit al vele jaren samen doen en die fantastisch op elkaar zijn ingespeeld.

Maar er is nog veel meer te doen in De Wijkhoek. Je kunt er terecht voor Tea Bo, stoelyoga, big move aerobics, bingo en nog veel meer. Kijk hiervoor op de Faceboekpagina van De Wijkhoek. Februari 2022 heeft de Wijkhoek een overzicht van activiteiten gepubliceerd op De Stedenwijker.

De club haken en breien is een nieuw initiatief in De Wijkhoek. Deze vindt plaats op donderdag van 11.00 tot 13.00 uur.

De Kringloopwinkel in Stedenwijk Noord hoort bij De Wijkhoek. Ik breng ook nog even een bezoekje aan de Kringloopwinkel. In deze kringloopwinkel tref ik weer heel vriendelijke vrijwilligers. Al deze vrijwilligers maken er iets fijns van. In de winkel is er kleding, speelgoed, boeken, cd’s, serviesgoed en nog veel meer leuks te koop voor een zeer zacht prijsje. Heel goed om te zien hoe betrokken iedereen is.

Aan de wand boven de koffietafel hangt een foto van het bezoek van Koning Willem Alexander aan Stedenwijk in 2016. Daarover vertellen de medewerkers van de kringloopwinkel mij enthousiast wat een feest dat toen is geweest….

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar De Wijkhoek en de Kringloopwinkel? Heb je houdbare etenswaren over voor donatie, wil je vrijwilliger worden of wil je deelnemen aan een van de leuke activiteiten in De Wijkhoek, neem dan contact op.

De Wijkhoek
Assenplein 1
1324 CK Almere
tel. 06-41 36 49 32

Gezellig een kijkje gaan nemen mag natuurlijk ook. Je bent van harte welkom!

Route: https://goo.gl/maps/ctPB5FX6hDEb3tF4A

Door Petra

Sinds januari woon ik in de Stedenwijk in Almere. Ik ben enorm trots dat ik nu inwoner van Almere ben en dan woon ik ook nog in – wat mij betreft – het hart van Almere, Stedenwijk. Ik wil mijn nieuwe buurt graag zo snel mogelijk en zo intens mogelijk leren kennen. Daarom heb ik mij meteen aangesloten bij het team dat deze leuke buurtkrant de Stedenwijker maakt! Op mijn eigen ontdekkingsreis door mijn nieuwe wijk bezoek ik bedrijven in de wijk. Deze maand zijn dat de Buurtmarket en Kapsalon Avesta. Heb jij ook een bedrijf in de wijk en wil je een leuk stukje met foto’s in onze krant? Neem dan contact met ons op!