Elk jaar wordt er sinds vier jaar over de hele wereld de Internationale dag van het Samen Leven in Vrede gevierd. Van Tokio tot Madrid en van Kaapstad tot Almere.Het is niet alleen een symbolische dag, maar een kans om de verbinding tussen mensen en gemeenschappen te versterken en onze kinderen te inspireren op een menselijke manier hun wereld op te bouwen in samenwerking met de ander en niet ten koste van een ander.

Huis van Vrede

Samen leven in vrede met je naasten, buren, collega’s,…, maar ook met de aarde. Dat willen bijna alle mensen, maar met de ingewikkeldheid van de wereld weten we niet zo goed hoe. Het is soms moeilijk om mensen met verschillende meningen te laten samenwerken. In het Huis van Vrede is er ruimte om dat te proberen en om de problemen en uitdagingen die we hebben in onze samenleving, vanuit een menselijke manier te bekijken en samen oplossingen te zoeken die bijdragen aan een meer verbonden en inclusieve stad.  Het Huis van Vrede, in de Stedenwijk, is opgericht met als inspiratie deze internationale dag van het samen leven in vrede. In het Huis van Vrede ontmoet je andere culturen, werk je samen met anderen om je stad meer verbonden en menselijk te maken.

16 mei 2021

Dit jaar organiseerde het Huis van Vrede samen met EASY FM een livestream over hoe onze scholen en het onderwijs een weg is naar een meer vreedzame wereld. Tijdens deze show, vanuit de studio in het World Trade Center naast het station, kwamen verschillende mensen langs die hun verhaal vertelden over onderwijs van vrede, sociaal leren, de Walk of Peace aankomend september in Almere Buiten en over het bouwen van een community. Er was ook inspirerende muziek van de scouts van de Cirkel, Michiel Hooijer en onze Almeerse Caroline in ’t Veld en Nick Teunissen. Hier kun je de uitzending terug zien: 

Universal Declaration for Living Together in Peace

In deze uitzending, die te zien was op kijk Almere TV, is er ook een oproep gedaan om online een oproep te ondertekenen voor het samen leven in vrede wereldwijd. Dit om te laten horen en weten dat u zich inzet voor een vreedzamere, meer verbonden mensheid. Het lijkt inderdaad een droom. Samen kan een gedeelde droom werkelijkheid worden: www.16may.org