Afgelopen zaterdag vierden wij Burendag in de straat. Ik heb dit samen met mijn overbuurvrouwen georganiseerd. Wij hebben een multiculturele straat dus het leek ons leuk als iedereen iets lekkers vanuit zijn eigen cultuur maakte en dat op een tafeltje bij de voordeur presenteerde.

Zo gezegd, zo gedaan. Om 11 uur stond iedereen buiten met zijn hapje en eventuele drankje. Er waren zoetigheden en hartigheden uit India, Maleisië, Egypte, Polen, Suriname, Roemenië, Ghana, Australië en natuurlijk ook uit Nederland.

Buren liepen van huis naar huis om het lekkers van elkaar te proeven en er ontstonden leuke gesprekken. Ook ontstonden er ideeën voor nieuwe bijeenkomsten, zoals een gezellige bijeenkomst rond oud en nieuw met stamppot, glühwein en warme chocolademelk en en barbecue feest in de zomer. Het was een groot succes onze burendag en we hebben afgesproken er volgend jaar weer voor te gaan!

Petra.

Door Petra

Sinds januari woon ik in de Stedenwijk in Almere. Ik ben enorm trots dat ik nu inwoner van Almere ben en dan woon ik ook nog in – wat mij betreft – het hart van Almere, Stedenwijk. Ik wil mijn nieuwe buurt graag zo snel mogelijk en zo intens mogelijk leren kennen. Daarom heb ik mij meteen aangesloten bij het team dat deze leuke buurtkrant de Stedenwijker maakt! Op mijn eigen ontdekkingsreis door mijn nieuwe wijk bezoek ik bedrijven in de wijk. Deze maand zijn dat de Buurtmarket en Kapsalon Avesta. Heb jij ook een bedrijf in de wijk en wil je een leuk stukje met foto’s in onze krant? Neem dan contact met ons op!