Parkhuys Almere is een centrum waar mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen.

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd staat je wereld op z’n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn vaak erg emotioneel en sociaal zeer ingrijpend.

Sommige zaken kan je zelf of met steun van je naasten oppakken en verwerken. Maar je wilt hen niet altijd belasten met jouw verhalen, over wat je bezighoudt en waar je je zorgen over maakt. Eén of meerdere gesprekken met een ander, kan dan heel fijn en enorm bijdragen om beter met een moeilijke tijd om te kunnen gaan.

Parkhuys Almere kan voor patiënten en alle betrokkenen tot steun zijn. Onze getrainde gastvrouwen (vrijwilligers) staan in ons centrum klaar met persoonlijke aandacht en een luisterend oor. Zij kunnen je helpen om binnen ons gevarieerde programma dat te vinden waar je naar zoekt: Informatie, Lotgenotencontact, Ontspanning & Beweging, kracht en/of zingeving. Ook voor begeleidings- en nazorggesprekken kun je bij ons terecht.

Onze gastvrouwen en groepsbegeleiders kan je beschouwen als gids, iemand die een eindje met je meeloopt in een moeilijke tijd. Totdat je aangeeft die hulp niet meer nodig te hebben. Onze medewerkers zijn mensen met een bijzondere missie en zetten zich graag in om jou door een moeilijke periode heen te helpen.

Begin van dit jaar is Parkhuis Almere verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Edvard Munchweg 18b, 1328 MA Almere.

Dankzij de sterke mannen van Hillebrand Verhuizingen was deze klus in twee dagen geklaard.

Alle activiteiten die het Parkhuys te bieden heeft vinden plaats op de 1e verdieping van ons nieuwe onderkomen. Begin februari zal Koninklijke Oto trapliften voor ons een traplift installeren, zodat ook gasten die minder goed ter been zijn de eerste verdieping moeiteloos kunnen bereiken.

Op 4 februari a.s. is het Wereldkankerdag, Parkhuys Almere wordt dan officieel geopend en dat doen wij dan met een Open Huis.

Kijk voor een uitgebreide beschrijving van onze activiteiten op onze website: www.parkhuysalmere.nl een mail sturen mag natuurlijk ook; secretariaat@parkhuysalmere.nl

Parkhuys Almere

Edvard Munchweg 18b

1328 MA Almere

036 535 44 44

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Alle redactieleden wisselen elkaar af met het schrijven van het voorwoord. Kim draagt haar steentje bij als eindredacteur en op het gebied van natuur in de wijk. Hanna zorgt voor de website en deelt haar lekkerste recepten. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Ook schrijft hij als wijkveteraan over onze wijk.