vrouwen zitten in een kamer bij elkaar.Foto door Dani Hart via Pexels
GOED ONTMOET

Goed Ontmoet vanuit Humanitas Almere is er voor volwassen stadsgenoten die eenzaamheid ervaren en hier verandering in willen. 

BIJ ONS KUN JE AANKLOPPEN VOOR

Bij Humanitas Goed Ontmoet gaan volwassen stadsgenoten samen met hun vrijwilliger op zoek naar wat eenzaamheid betekent en wat er nodig is om dit gevoel te verminderen.
De ervaren vrijwilliger luistert en denkt mee. Daarnaast biedt hij of zij ondersteuning in het leggen van contact, het voelen van zelfvertrouwen en betekenis. We zoeken altijd naar een vrijwilliger die aansluit bij de vraag en persoon. Samen ga je tot een jaar lang aan de slag.

ALS WIJ AAN EENZAAMHEID DENKEN, DENKEN WE AAN

Veel mensen krijgen op enig moment in hun leven te maken met gevoelens van eenzaamheid. Maar wat als je vast zit in de vicieuze cirkel van eenzaamheid. Eenzaamheid heeft namelijk een negatieve impact op je mentale gezondheid, immuunsysteem, zelfvertrouwen en kwaliteit van leven, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Het wordt steeds lastiger om zelf de stap te zetten en verbindingen aan te gaan met anderen.

WIJ WORDEN BLIJ VAN

Wanneer het contact met de vrijwilliger voor een stadsgenoot oplevert, dat diegene meer zelfvertrouwen heeft, meer contact aangaat en/of ervaart of meer betekenis ervaart, worden wij hier elke keer weer hartverwarmend blij van. Bij Goed Ontmoet is iedereen welkom van 18 jaar en ouder. Hierbinnen zijn er ook vrijwilligers die zich heel graag inzetten voor de doelgroep 75 jaar en ouder.

Voor meer informatie of aanmelden kan je bellen, app’en of sms’en naar Noortje via 0620158782 of mailen naar goedontmoet.almere@humanitas.nl

Foto door Dani Hart via Pexels

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Alle redactieleden wisselen elkaar af met het schrijven van het voorwoord. Kim draagt haar steentje bij als eindredacteur en op het gebied van natuur in de wijk. Hanna zorgt voor de website en deelt haar lekkerste recepten. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Ook schrijft hij als wijkveteraan over onze wijk.