Het Huis van Vrede is een initiatief dat in Almere-Stedenwijk is ontstaan geïnspireerd door de internationale VN-dag van het Samen Leven in Vrede op 16 mei. Het verbindt mensen, uit de wijk en daarbuiten, met diverse achtergronden die samenwerken om hun kijk op de cultuur van vrede in de praktijk te brengen.

Vanuit een menselijke bezorgdheid probeert het een voedingsbodem te zijn voor de inclusieve, vreedzame en duurzame samenlevingen van morgen.

Het Huis van Vrede heeft o.a. het initiatief genomen voor een algemeen bijzondere basisschool in Almere met een pedagogisch concept die de Cultuur van Vrede en de duurzame doelstellingen (Cd’s) van de Verenigde Naties vertaalt naar het onderwijs en de opvoeding.


Het Huis van Vrede nodigt u als wijkbewoner van harte uit om langs te komen (Amsterdamweg 1-B), om de initiatiefnemers beter leren kennen en deel te nemen aan de bestaande activiteiten. Sterker nog, we willen graag met u als bewoner nadenken hoe we onze wijk kunnen verbeteren en de verbinding tussen de bewoners versterken. De mogelijkheden zijn aanzienlijk groot.

We staan open voor uw ideeën of initiatieven om activiteiten te organiseren met en voor de wijkbewoners, jong en oud. Bezoek de website huisvanvredealmere.nl of stuur ons een bericht naar info@huisvanvredealmere.nl

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Zo zorgt Petra voor de interviews met lieve, mooie, bijzondere stedenwijkers. Hanna zorgt voor de website en draagt af en toe een stukje bij. WijkwerkerBertyne, laat professionals uit de wijk aan het woord, en houd u op de hoogte van alle activiteiten. De meeste foto’s die u bij de artikelen ziet, zijn gemaakt door Meinke. Ook deelt Meinke haar lekkerste recepten. Kim draagt haar steentje bij op het gebied van natuur in de wijk. De stukken worden geredigeerd door Jane. Ook Jane draagt daarnaast artikelen bij. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Lynn is onze nieuwste aanwinst en draagt bij als boekenschrijver en -recensent.