Op mijn ontdekkingstocht door de wijk stap ik als eerste de buurtsuper op Tegelenpad nummer 6 binnen. Yousif, de eigenaar, verwelkomt mij hartelijk. Hij vraagt of ik nieuw ben in de wijk en ik vertel hem dat ik hier net een paar maanden woon. Enthousiast leidt hij mij rond in zijn winkel. De lekkerste producten laat hij zien. Van veel producten vertelt hij de afkomst, de structuur en waar het in verwerkt zou kunnen worden. Ik raak met Yousif aan de praat. Hij vertelt mij dat hij uit Syrië komt. In Syrië was Yousif apotheker. Helaas geldt dat diploma hier in Nederland niet en kan hij zijn vak hier niet uitoefenen. Maar Yousif is een doorzetter en een harde werker. Hij maakte zich de Nederlandse taal eigen en werkte 7 dagen per week als chef-kok in een restaurant. Tijdens de eerste Corona lockdown besloot hij voor zichzelf te beginnen. In september vorig jaar opende hij ‘Onze Buurmarket’, een kleine supermarkt in Stedenwijk. Yousif nodigt iedereen van harte uit een bezoek te komen brengen aan de winkel waar hij zo trots op is!

Door Petra

Sinds januari woon ik in de Stedenwijk in Almere. Ik ben enorm trots dat ik nu inwoner van Almere ben en dan woon ik ook nog in – wat mij betreft – het hart van Almere, Stedenwijk. Ik wil mijn nieuwe buurt graag zo snel mogelijk en zo intens mogelijk leren kennen. Daarom heb ik mij meteen aangesloten bij het team dat deze leuke buurtkrant de Stedenwijker maakt! Op mijn eigen ontdekkingsreis door mijn nieuwe wijk bezoek ik bedrijven in de wijk. Deze maand zijn dat de Buurtmarket en Kapsalon Avesta. Heb jij ook een bedrijf in de wijk en wil je een leuk stukje met foto’s in onze krant? Neem dan contact met ons op!