Maak kennis met Utopia eiland en de vrijwilligers die er werken. Utopia ligt midden in het Weerwater. Misschien ken je het al van de Floriade of het rondje Weerwater.

Herstellen van de aarde

Op Utopia eiland verbouwen we voedsel. Dat doen we op zo’n manier, dat de we de aarde herstellen. We gebruiken geen gif en verbeteren tegelijk de grond. Die wordt zo steeds gezonder. Dat is goed voor de aarde, de planten, de dieren en natuurlijk ook goed voor onszelf. Er staan bomen, struiken en we telen er eenjarige planten.

0p dinsdag en vrijdag werken we met een grote groep vrijwilligers onder leiding van Milan en Lisanna. We leren van alles over de bodem, de planten, het zaaien en onkruid bestrijden. Elke week wordt er geoogst. Een deel hiervan gaat naar onze partners in Almere, zoals Flevocampus, een deel van de vruchten en bladeren eten we zelf op. Dat gebeurt vooral op de vrijdagen tijdens de lunch.

Vrijwilligers aan het woord

Svetlana bedenkt de heerlijkste gerechten en samen maken we ze klaar in onze kleine keuken: “Als je een soep wilt proeven, kom een keer meedraaien op vrijdag. We beginnen om 10:00 uur.”

Stedenwijker Elly: “Via de Floriade ben ik begonnen als vrijwilliger op Utopia eiland. Ik loop hier nu zo’n 6-7 jaar rond en word altijd heel blij van deze fijne plek en de mensen die zich hier wekelijks inzetten.”

Meer weten?

Utopia eiland is een project van Stichting Weerwoud. Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op www.utopiaeiland.nl. Je kunt je aanmelden via info@utopiaeiland.nl of kom langs op dinsdag of vrijdag om de handen uit de mouwen te steken.

Tekst Kirsten Roth-Koch en Elly Goes

Uitgelichte afbeelding: www.utopiaeiland.nl: Vrijwilligers aan het werk op Utopia eiland

Door De Redactie

Het mooie van deze krant is dat hij niet alleen gemaakt is voor Stedenwijkers, maar ook door Stedenwijkers. Alle redactieleden wisselen elkaar af met het schrijven van het voorwoord. Kim draagt haar steentje bij als eindredacteur en op het gebied van natuur in de wijk. Hanna zorgt voor de website en deelt haar lekkerste recepten. Patrick is als coach geïnteresseerd in mensen en schrijft daar over. Ook schrijft hij als wijkveteraan over onze wijk.