Ik had ze al zien rijden en op verschillende plekken zien staan: de prachtige blauwe duo fietsen van Fietsmaatjesalmere.nl. Er kwamen er een paar langs tijdens de Kris Kras fietsroute in Stedenwijk.

Dat maakte me al nieuwsgierig, want ik ken wel mensen voor wie lekker samen fietsen een gezond en gezellig uitstapje zou zijn. Aan de ene kant, omdat ze te weinig bewegen of moeilijk kunnen bewegen. Aan de andere kant, omdat het fijn is ook eens het huis uit te gaan met een maatje.

Dat kan een mooi vooruitzicht zijn als je veel alleen bent. Ik overwoog zelfs of ik tijd had om zelf vrijwilliger te worden. Ik had niet verwacht dat er al snel een moment zou komen dat ik zelf zou meerijden met zo’n geweldige vrijwilliger van Fietsmaatjesalmere.nl.

Ik moet door de effecten van mijn medicatie mijn fiets laten staan. Dat was een pijnlijke grote stap in het ziekte proces. Toen ik dat deelde kwam Bert Vogelvang, fietsmaatje en een vriend van ons meteen in actie. De volgende dag was de coördinator, Ien van den Akker er al voor de intake en een paar dagen later zat ik op de fiets. Ik heb genoten!

De ontspanning, weer even je hele lijf bewegen, het gezelschap, en genieten in de natuur met mijn haren in de wind! En met zo’n fiets ontmoet je alleen maar aardige mensen. Zolang het nog lukt ga ik hier heel erg van genieten.

Denk eens na of je ook tijd hebt om af en toe met een maatje te fietsen. Iedereen kan het en het is niet alleen gezellig en gezond voor degene die hulp nodig heeft! Een leuker vrijwilligersklusje kan ik me bijna niet bedenken.

Heb je interesse? Meer informatie vind je op: www.fietsmaatjesalmere.nl

Anne Kuipers

Foto’s: fietsmaatjesalmere.nl