Engels is een wereldtaal van de moderne tijd. In veel landen is het praktisch de tweede taal en zijn inwoners het onderhand net zo machtig als hun moedertaal. De Dag bestaat al sinds 2010 en is opgericht om culturele diversiteit en meerdere talen spreken te promoten.

De Dag vindt plaats op 23 april, en niet zonder reden. Dat is namelijk de verjaardag van Shakespeare, een grondlegger van het moderne Engels. Het Engels is één van de talen die de Verenigde Naties gebruiken voor hun onderlinge communicatie, en daarom is het niet verrassend dat uitgerekend zij de Dag hebben opgericht.

Het is niet alleen een Dag om te informeren, maar vooral juist om plezier te hebben. De Engelsen zouden zeggen: have fun!

Het Engels (English) is een Indo-Europese taal, die vanwege de nauwe verwantschap met talen als het Fries, (Neder-)Duits en Nederlands tot de West-Germaanse talen wordt gerekend. De taal is ontstaan in Engeland in de tijd van de Angelsaksen. Het is nu de lingua franca in grote delen van de wereld, als resultaat van de militaire, economische, culturele, wetenschappelijke en politieke invloed van het Britse Rijk gedurende de 18e, 19e en begin 20e eeuw en de invloed van de Verenigde Staten vanaf het begin van de 20e eeuw tot op heden. Het Engels wordt tegenwoordig op grote schaal gebruikt als tweede taal of als officiële taal in de Gemenebestlanden, en is de voertaal van vele internationale organisaties. Het is één van de zes officiële talen van de Verenigde Naties.

9 Feiten over de Engelse Taal:

  • E is de meest voorkomende klinker in het Engels
  • Het woord ‘Swims’ ziet er ondersteboven hetzelfde uit
  • Het Engels wordt constant bijgewerkt.
  • Bijgekomen woorden sinds oktober 2017:

– Sriracha (een scherpe, pikante saus)
– Saigon cinnamon (een bijzonder kruidig en zoet type kaneel)
– Froyo (frozen yoghurt)
– Troll (iemand op provocerende wijze lastigvallen of ophitsen
– Onboarding (nieuwe mensen opleiden)


foto: pixabay.com

Door Jane

Hallo mijn naam is Jane. Sinds mei 2021 heb ik mij aangesloten bij de redactie van onze digitale buurtkrant "de Stedenwijker". Ik woon al 37 jaar met heel veel plezier in Stedenwijk Midden. Veel opbouw, herstel en nieuwbouw meegemaakt in Almere en er valt altijd wat te beleven in Stedenwijk. Ik ben benieuwd en geïnteresseerd in mijn omgeving en ik vind het leuk om op deze manier een bijdrage aan mijn wijk te leveren.