Ik krijg een mail over de Nationale Restaurantweek in september en daarin kom ik Indiaas Restaurant Payal tegen. Het adres is van het restaurant is Deventerpad nr. 10 en ik realiseer me dat dat nog Stedenwijk is en niet “De Stad’.  

Er ligt een klein stukje horeca gewoon in onze Stedenwijk! 

Natuurlijk loop ik even binnen bij het restaurant en ik heb een gesprek met de eigenaar Mamu Sharma. Hij vertelt me dat zijn vader het restaurant in 1994 – 27 jaar geleden – begon. Er waren toen nog maar weinig restaurants in Almere en al helemaal geen buitenlandse restaurants.  Het Indiase specialiteitenrestaurant wat direct een grote hit en dat is het nog steeds! 

Sinds 20 jaar zit Mamu al in de zaak. Naast dit restaurant hebben ze nog 2 restaurants in Amsterdam. Memories of India op het Rembrandtplein en begin september opent Tandoori Spot op het Osdorpplein in Amsterdam.  

Payal in Almere heeft de Corona goed overleeft, sterker nog, tijdens de Corona is de maaltijdbezorging verdubbeld. 

Natuurlijk kun je ook in het restaurant terecht en kun je genieten van de Live Cooking en een heerlijke maaltijd. 

Payal was ook altijd te vinden op festivals in Almere (die hopelijk snel weer mogen 😉) en het restaurant verzorgt ook de catering op feesten en partijen. 

En dan zit je in een Indiaas Restaurant, je bekijkt het menu en je ruikt de geuren van de heerlijke kruiden al omdat ze al bezig zijn met de bereiding van het eten … En dan kun je niet anders dan ook bestellen toch! 

Namasté! 

Door Petra

Sinds januari woon ik in de Stedenwijk in Almere. Ik ben enorm trots dat ik nu inwoner van Almere ben en dan woon ik ook nog in – wat mij betreft – het hart van Almere, Stedenwijk. Ik wil mijn nieuwe buurt graag zo snel mogelijk en zo intens mogelijk leren kennen. Daarom heb ik mij meteen aangesloten bij het team dat deze leuke buurtkrant de Stedenwijker maakt! Op mijn eigen ontdekkingsreis door mijn nieuwe wijk bezoek ik bedrijven in de wijk. Deze maand zijn dat de Buurtmarket en Kapsalon Avesta. Heb jij ook een bedrijf in de wijk en wil je een leuk stukje met foto’s in onze krant? Neem dan contact met ons op!