Een narcis van de voorkant en heel dichtbij gefotografeerd.

Op een zonnige lente ochtend zijn Meinke en ik de wijk ingetrokken om alles wat in bloei staat te bewonderen. En wat hebben we veel moois gezien. Meinke heeft er weer prachtige foto’s van gemaakt. Hieronder een fotoverslag van wat we zijn tegengekomen.
We begonnen op het Arnhemplein waar we in het groene gras, tussen de madeliefjes, deze mooie blauwe bloemetjes zagen staan. Ze heten gewone ereprijs.

Ereprijs

Ook de Vibernum, of sneeuwbal, stond al mooi in bloei.

Sneeuwbal

We liepen verder via het Barneveldpad, over de Zeistbrug en dan links de Breukelengracht op, waar de berm vol staat met prachtige narcissen, de laatste krokusjes en hyacinten.

Van links naar rechts: hyacint, narcis, krokus.

Aan de overkant van het fietspad stonden deze mooie paarse dovenetels.

Paarse dovenetel

We gingen links de Rotterdambrug over waar de herik er prachtig bij stond.

Herik

En aan de overkant bij de Venraystraat vormden de sleedoorns een prachtige witte bloemenzee.

Sleedoorn

Wat is Stedenwijk toch prachtig in de lente. Ik heb genoten van de bloemenpracht. Ik zou iedereen willen aanraden om op een zonnige lentedag even een wandelingetje door de wijk te maken en onze gevarieerde flora te bewonderen. Het is puur genieten!

Door Kim

Mijn naam is Kim, en ik woon sinds 2013 met heel veel plezier in Stedenwijk samen met mijn man en twee kinderen. Ik werk als paleo-ecoloog bij een archeologisch adviesbureau. Dit betekent dat ik bij opgravingen onderzoek hoe de natuur er in een bepaalde tijd uitzag, of wat mensen aten. Met mijn stukjes in De Stedenwijker hoop ik buurtbewoners te verwonderen over de natuur in onze buurt. Want die is mooi en daar moeten we samen voor zorgen.