Martin nu 50 jaar oud, verzorgd al jaren tuinen bij mensen die dit niet meer kunnen. Hij doet dit vrijwillig en met veel plezier. De voldoening die je krijgt vertelt Martin aan mij, tijdens het telefonisch interview, is niet te beschrijven. Ik kijk uit naar elke dag en ik ben blij dat ik zoveel mensen kan helpen.

Martin in werkkleding

Op het moment doe ik 18 tuinen in de week: 3 per dag. Ondanks dat ik 6 dagen in de week werk heb ik een wachtlijst van 4-5 weken. Nu heb ik 140 klanten, maar de wachtlijst blijft groeien. Ik krijg aanvragen via diverse instanties zoals Kwintes, Stichting Mooi Zo Goed Zo, VMCA, Triade, woningbouw corporaties, wijkteams en Zorggroep Almere.

Tuinmaatje Edit

Sinds 2 jaar heb ik een vaste tuinmaatje Edit (63 jaar). We kunnen goed samenwerken. Ik doe het groffe werk en Edit doet het fijne werk. Ze is heel precies en werkt heel netjes. We zijn een goed team samen en ik ben erg blij met haar.

De nood is dringend!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
  • Ik heb een ontruiming kunnen voorkomen bij een bewoner. Hij was al gedaagd door de rechter en moest zijn huis ontruimen van de woningbouw, omdat zijn tuin zwaar verwaarloosd was. Gelukkig heb ik ervoor gezorgd dat hij niet uit huis is gezet.
  • Bij een andere bewoner was het huis van binnen en ook de tuin zwaar verwaarloosd. Ik heb met de tuin geholpen en Zorggroep Almere heeft er voor gezorgd dat er een ploeg langs is gegaan om het huis schoon te maken en weer op te orde brengen.

Dit zijn voorbeelden waar er acuut ingegrepen moest worden. Er is echter continu hulp nodig, zodat acute ingrepen niet meer noodzakelijk hoeven te zijn. We moeten niet de put dempen als het kalf al verdronken is. Grijp op tijd in. Ik kom soms in jungles.

Gelukkig wordt er in Almere en ook in Stedenwijk veel goed werk gedaan door vrijwilligers. Echter er is een tekort aan tuinmannen en tuinvrouwen. Ik kan het samen met Edit niet alleen bijhouden.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Oproep

Tuinmannen en Tuinvrouwen Meld je aan als Vrijwilliger!

Aanmelden via: bloet-loetoer@almere.nl (wijkteam)

Het wijkteam zorgt ervoor dat klanten en instanties u kunnen benaderen als u nodig bent.

Ik heb degelijk en professioneel materiaal nodig om goed te kunnen werken en die lang meegaat omdat ik bij zoveel mensen kom. Er kan een onkostenvergoeding gevraagd worden voor de tegemoetkoming van de kosten. Ik vraag een onkostenvergoeding van € 9,78 bij mensen die een inkomen hebben tot € 1.570,00. Is het inkomen hoger dan is de onkostenvergoeding ook hoger. (Let op dit is een indicatie, de bedragen kunnen per klant en geval verschillen). De onkostenvergoeding gebruik ik voor vervoer, materiaal, werkkleding, schoenen etc.

Verder help ik iedereen, niet alleen mensen boven de 75 jaar (sommige instanties hanteren dit als voorwaarde). Mijn voorwaarde is dat je door ziekte of handicap de tuin niet meer kan onderhouden. Ik doe goed werk en blijf binnen de kaders en regels die de UWV aan mij stelt en ik blijf ook binnen de kaders en regels van het vrijwilligerswerk.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, buitenshuis en boom
Martin

Vriendelijke groeten,

Martin in ’t Hout

Mobiel: 06-85381270 (liefst via Whatsapp)

Alle foto’s zijn aangeleverd

Door Jane

Hallo mijn naam is Jane. Sinds mei 2021 heb ik mij aangesloten bij de redactie van onze digitale buurtkrant "de Stedenwijker". Ik woon al 37 jaar met heel veel plezier in Stedenwijk Midden. Veel opbouw, herstel en nieuwbouw meegemaakt in Almere en er valt altijd wat te beleven in Stedenwijk. Ik ben benieuwd en geïnteresseerd in mijn omgeving en ik vind het leuk om op deze manier een bijdrage aan mijn wijk te leveren.